Grožnja z jedrsko vojno – Putin je zagrozil s “posledicami, s katerimi se še niste soočili v svoji zgodovini” – TOPNEWS.si

Grožnja z jedrsko vojno – Putin je zagrozil s “posledicami, s katerimi se še niste soočili v svoji zgodovini”

Grožnja z jedrsko vojno – Putin je zagrozil s “posledicami, s katerimi se še niste soočili v svoji zgodovini”

Ruski predsednik Vladimir Putin je na državni televiziji izdal opozorilo državam, ki se vmešavajo v ruski napad na Ukrajino

Putinov govor, ki naj bi upravičil invazijo na Ukrajino, se je približal grožnji z jedrsko vojno ocenjujejo v New York Timsu. Predsednik Vladimir Putin je zagrozil s “posledicami, s katerimi se še niste soočili v svoji zgodovini” za “kogar koli, ki se poskuša vmešavati v nas”. Zdelo se je, da se je njegov govor, ki naj bi upravičil invazijo na Ukrajino, približal grožnji z jedrsko vojno.

Ruske oblasti so danes po napadu na Ukrajino nasprotnike vojne v Rusiji opozorile, naj se ne zbirajo na protivojnih protestih. Preiskovalni odbor, vladni organ, ki preiskuje večja kazniva dejanja, je Ruse posvaril pred pravnimi posledicami ob udeležbi na nedovoljenih protestih, ki so povezani z “napetimi zunanjepolitičnimi razmerami”.

Nekdanji nemški kancler in predsednik uprave Severni tok 2 Gerhard Schröder, ki se opisuje kot osebni prijatelj ruskega predsednika Vladimirja Putina, je pozval Evropo, naj kljub sankcijam proti Rusiji ne prekine popolnoma vseh vezi z Moskvo.

 

COMMENTS

Wordpress (0)