(VIDEO) Kako je vodja ruske obveščevalne službe trepetal pred Putinom: “Sergej, povej glasneje” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako je vodja ruske obveščevalne službe trepetal pred Putinom: “Sergej, povej glasneje”

(VIDEO) Kako je vodja ruske obveščevalne službe trepetal pred Putinom: “Sergej, povej glasneje”

Ruski predsednik Vladimir Putin je v ponedeljek na zasedanju Varnostnega sveta Ruske federacije, organa, ki ga vodi, prosil vse članice sveta, naj izrazijo svoja stališča o tem, ali bi morala Rusija priznati regiji Doneck in Lugansk .Ker je vodja ruske zunanje obveščevalne službe delil svoje poglede na trenutno situacijo, ga je Putin večkrat prosil, naj pojasni, kaj govori, in mu rekel, naj “govori odkrito”.

Vsi člani sveta, od sekretarja sveta Nikolaja Patruševa do obrambnega ministra Sergeja Šojguja , so dejali, da bi morala Rusija priznati te regije.

|Potem je bil na vrsti Sergej Naryshkin, vodja zunanje obveščevalne službe SVR. Enako vprašanje mu je postavil Putin. Naryshkin je bil pri odgovoru nekoliko zmeden, zato je Putin ponovil vprašanje. Naryshkin je nato dejal, da bo podprl priznanje Donecka in Luganska.

Putinu pa Naryškinova izbira besed ni bila všeč, zato je njegov govor prekinil tako, da mu je naročil, naj govori jasneje. Naryshkin je znova poskušal odgovoriti na vprašanje, a je jecljal.

– Boste podprli ali podprli? Povejte jasno , je Sergej – Putin povedal Naryškinu.

Naryshkin je nato dejal, da podpira prizadevanja, da bi Doneck in Lugansk postala del Rusije. Tudi Putinu to ni bilo všeč .

– Ne govorimo o … Govorimo o tem, ali bi morali priznati njihovo neodvisnost ali ne – je dejal ruski predsednik.

“Da, podpiram predlog za priznanje njihove neodvisnosti,” je nato dejal Naryshkin.

– Vredu. Sedite prosim. Hvala , je rekel Putin.

https://twitter.com/AA_Sergeev/status/1495796828566134785

Mimogrede, se je ime Sergeja Nariškina začelo javno omenjati leta 2016, ko so se pojavili prvi obrisi napetosti tako na Zahodu kot v Rusiji zaradi razmer v Ukrajini in Siriji. Nato je prišlo do povečanja ravni vohunjenja, ki ni bilo opaziti od padca železne zavese.

Nariškin je bil nato le nekaj dni po Putinovi veliki zmagi na ruskih parlamentarnih volitvah imenovan za vodjo ruske zunanje obveščevalne agencije. Putin je dejal, da je glede na trenutne razmere v svetu uspeh te službe zelo pomemben za stabilen, varen razvoj Rusije, da se hitro odbijejo grožnje, povezane z Rusijo, pri čemer ne dovolijo njihove rasti, ampak ukrepajo tako, da se ne pojavljajo in jih nevtralizirajo v zgodnji fazi.

COMMENTS

Wordpress (0)