(VIDEO) V stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba so stranki LIDE ponudili, da lahko nekaj svojih kandidatov kandidira na njihovo listo – Ker v ponudbo ni bila vključena kandidatura za predsednika, je Igor Zorčič ocenil, da gre za “nespodobno povabilo” – TOPNEWS.si

(VIDEO) V stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba so stranki LIDE ponudili, da lahko nekaj svojih kandidatov kandidira na njihovo listo – Ker v ponudbo ni bila vključena kandidatura za predsednika, je Igor Zorčič ocenil, da gre za “nespodobno povabilo”

(VIDEO) V stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba so stranki LIDE ponudili, da lahko nekaj svojih kandidatov kandidira na njihovo listo – Ker v ponudbo ni bila vključena kandidatura za predsednika, je Igor Zorčič ocenil, da gre za “nespodobno povabilo”

V stranki Roberta Goloba Gibanje Svoboda so, po pisanju nekaterih medijev, sicer Stranki LIDE Igorja Zorčiča dali ponudbo, da  predlaga nekaj svojih kandidatov na njihovo listo za aprilske volitve. Kot so dejali, pa ni nobene garancije, da bodo ti nanjo tudi zares uvrščeni. Na mizi pa očitno ni bilo ponudbe, da bi na listi Gibanja Svoboda kandidiral tudi  predsednik stranke LIDE  Igor Zorčič. Ta je odgovoril, da na Golobovi listi sploh ne bi želel kandidirati in da gre, v prenesenem pomenu  seveda, za “nespodobno povabilo”

Mimogrede “Nespodobno povabilo” je film od katerega je minilo skoraj četrt stoletja, ko sta se Demi Moore in Woody Harrelson odločala, ali sprejeti nespodobno povabilo milijonarja, ki ga je v trilerju igral Robert Redford. “Indecent Proposal” je ameriški dramski film iz leta 1993, ki ga je režiral Adrian Lyne in napisala Amy Holden Jones. Temelji na romanu Jacka Engelharda iz leta 1988, v katerem zakon para prekine zaradi tujčeve ponudbe milijona dolarjev, da bi žena prenočila z njim.

Zorčič se je sicer v sredo sestal tudi s predsednikom stranke Gibanje Svoboda Robertom Golobom, pogovori pa so po njegovih besedah bili namenjeni predvsem temu, da ugotovijo, katere stranke so pripravljene sodelovati na prihajajočih parlamentarnih volitvah. “Pogovor ni prinesel nič novega, pravzaprav se je s tem zaključilo neko dvomesečno pogovarjanje o morebitnem sodelovanju,” je Zorčič danes komentiral izkupiček skupnih pogovorov.

Kot razume sam, so se v Gibanju Svoboda odločili, da se na volitve podajo samostojno. V slednji so sicer predlagali, da lahko LIDE predlaga nekaj kandidatov, ki bi kandidirali na listi Golobove stranke, nato pa bi organi stranke odločali, ali bi predlagane kandidate nanjo sploh uvrstili. Po Zorčičevih besedah pa je takšna ponudba nedostojna in v danih razmerah za LIDE nesprejemljiva. Ponudbe o oblikovanju skupne kandidatne liste pa po njegovih besedah ni bilo na mizi.

Svet stranke LIDE bo predvidoma v petek razpravljal o sodelovanju in oblikovanju skupne kandidatne liste za volitve v DZ z DeSUS, Dobro državo, Neodvisno stranko Pomurja in LDS, je napovedal prvak stranke Igor Zorčič. S sredinim sestankom z Robertom Golobom pa so se po njegovih besedah zaključili pogovori o možnem sodelovanju z Gibanjem Svoboda. V LIDE se tako po Zorčičevih besedah z več političnimi akterji pogovarjajo o oblikovanju skupne kandidatne liste liberalcev in upokojencev, s katero bi na prihajajočih volitvah nagovarjali prav ta del populacije.

O tem bodo predvidoma v petek razpravljali tudi člani sveta stranke, ki jih sicer čaka tudi potrjevanje pisma o nameri o oblikovanju skupne kandidatne liste z DeSUS. Organi slednje so to namero soglasno potrdili že v torek, Zorčič pa podoben rezultat pričakuje tudi na zasedanju organov LIDE. Kot je poudaril, za LIDE podpis pisma o nameri ni ključen, kot pomembno namreč ocenjujejo, da v končni fazi sklenejo sporazum in na organih strank potrdijo skupno kandidatno listo.

Namigovanjem, da posamezni člani LIDE naj ne bi bili naklonjeni povezovanju z upokojensko stranko, Zorčič ne pripisuje posebne teže. “To je strankarska demokracija, vsakdo ima različne predstave o različnih strankah, nekateri so bolj navdušeni nad sodelovanjem z enimi, drugi z drugimi,” je dejal v današnji izjavi za medije.

Ob tem je še poudaril, da se z ostalimi strankami dogovarjajo o “fairplay sodelovanju”, oblikovanju skupne kandidatne liste, pri kateri bo vsaka stranka enakovredno sodelovala. “Za nas je to edini sprejemljiv način, ki je tudi edini pošten za vse stranke,” je še dejal Zorčič.

 

COMMENTS

Wordpress (0)