(V ŽIVO) Po Jonasu Žnidaršiču na kandidatni listi SD še avtor “Resnice o Patrii” in soavtor trilogije o trgovini z orožjem Blaž Zgaga – “Ah, kje so časi, ko so stranko SD v državnem zboru zastopali Potrč, Kumer, Pahor, Ribičič… Resni, nevarni konkurenti… Sedaj pa tole…,” pa je listo SD komentiral Janez Janša – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Po Jonasu Žnidaršiču na kandidatni listi SD še avtor “Resnice o Patrii” in soavtor trilogije o trgovini z orožjem Blaž Zgaga – “Ah, kje so časi, ko so stranko SD v državnem zboru zastopali Potrč, Kumer, Pahor, Ribičič… Resni, nevarni konkurenti… Sedaj pa tole…,” pa je listo SD komentiral Janez Janša

(V ŽIVO) Po Jonasu Žnidaršiču na kandidatni listi SD še avtor “Resnice o Patrii” in soavtor trilogije o trgovini z orožjem Blaž Zgaga – “Ah, kje so časi, ko so stranko SD v državnem zboru zastopali Potrč, Kumer, Pahor, Ribičič… Resni, nevarni konkurenti… Sedaj pa tole…,” pa je  listo SD komentiral Janez Janša

Socialni demokrati  so sinoči  v Kinu Šiška predstavili kandidatke in kandidate na državnozborskih volitvah za Ljubljano, ki je – kot so doslej izpostavljali – ključna tudi za volilni izid levosredinskih strank na državni ravni.

V SD po uradnem razpisu volitev v DZ nadaljujejo z aktivnimi pripravami na volitve. Sinoči so predstavili kandidate, ki bodo kandidirali na listi stranke v Ljubljani. Ob predsednici stranke Tanji Fajon se bodo za poslanski mandat med drugim potegovali aktualna poslanca SD Marko Koprivc in Gregor Židan, novinar Blaž Zgaga in igralec Jonas Žnidaršič.

Jonas Žnidaršič je ob predstavitvi dejal: “Kandidiram zato, ker mi je počil film. Ne morem več gledat političnega sprenevedanja, korupcije in plenjenja ter izkoriščanja epidemije v politične namene.”

“Danes so me zaslišali kriminalisti, ker naj bi žalil policijo in njenega direktorja. Svoboda govora je temelj vsake demokratične družbe in ta pravica je danes ogrožena. Ali bomo to dopustili, se bomo s tem sprijaznili? Ne. Ta politični pregon je prispeval, da sem se odločil, da kandidiram na listi SD,” pa je ob predstavitvi dejal novinar Blaž Zgaga.

Na kandidatni listi SD bodo sicer na območju Mestne občine Ljubljana kandidirali tudi podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan, nekdanji evropski poslanec in nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, predsednik strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijsko politiko Milan Martin Cvikl, nekdanji minister za kulturo in profesor na akademiji za glasbo Dejan Prešiček, Petra Culetto, Janez Kastelic, Nataša Gombač in Petra Doles.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1491814808689295364

»Mi smo sprememba. Današnji dogodek je nov začetek. Imamo izjemno ekipo ljudi po vsej Sloveniji. Pred nami je velika odgovornost. A imamo znanje, ambicije in kapital, da Slovenijo 24. aprila peljemo v zmago,« je na današnji predstavitvi kandidatk in kandidatov Socialnih demokratov na državnozborskih volitvah za Ljubljano dejala predsednica stranke Tanjo Fajon.

Hkrati Fajonova, kot je dejala, verjame, da so le povezovanje, sodelovanje in solidarnost prava pot naprej. Zato bo na parlamentarnih volitvah 24. aprila nujna čim višja volilna udeležba, saj bodo “ljudje odločali, v katero smer gre Slovenija”. Kot je še poudarila, stranka ne potrebuje glasov volivcev zgolj za to, da bi zmagali, ampak “da bomo imeli dobro državo in da bomo vsi v njej živeli bolje”.

V svojem govoru je sicer še izpostavila program SD z naslovom Nov začetek, ki so ga po besedah Fajonove v preteklih mesecih pripravljali v sodelovanju s strokovno javnostjo in civilno družbo ter ponuja izvedljiv in realen načrt za naslednje desetletje. Dokončno bodo volilni program stranke potrdili na programski konferenci konec februarja.

Tudi sicer so kandidati v svojih predstavitvah poudarjali zavzemanje za ključne točke programa, kot so denimo javno zdravstvo in šolstvo, vzpostavitev demografskega sklada za celovito oskrbo, reševanje stanovanjske problematike, svobodo medijev ter pozvali k čim višji volilni udeležbi na aprilskih državnozborskih volitvah.

 

COMMENTS

Wordpress (0)