(VIDEO) V stranki Gibanje Svoboda verjamejo, da jim bo “na krilih Goloba” uspelo na volitvah doseči odličen rezultat – TOPNEWS.si

(VIDEO) V stranki Gibanje Svoboda verjamejo, da jim bo “na krilih Goloba” uspelo na volitvah doseči odličen rezultat

(VIDEO) V stranki Gibanje Svoboda verjamejo, da jim bo “na krilih Goloba” uspelo na volitvah doseči odličen rezultat

Okoli 170 delegatov stranke Z.Dej je na današnjem kongresu potrdilo preimenovanje v stranko Gibanje Svoboda in za njenega predsednika izvolilo gospodarstvenika Roberta Goloba.

Podpredsednica stranke je postala, kot smo prvi pravilno napovedali na portalu Topnews.si, pravnica Urška Klakočar Zupančič, generalni tajnik pa nekdanji novogoriški župan Matej Arčon.

“Ponosno lahko povem, da se bomo poleg podnebne agende zavzemali tudi za spoštovanje, svobodo, demokracijo in ponovno vzpostavitev vladavine prava. Zavzemali se bomo za vključujočo družbo z jasno začrtanimi mejami, kaj je dovoljeno in kaj ne,” je po izvolitvi dejala Klakočar Zupančičeva.

Kandidatka za predsednico sveta stranke je zdravnica Mirta Koželj, o njenem imenovanju bodo člani sveta stranke odločali na četrtkovi dopoldanski seji sveta stranke.

“To je ogrodje ekipe. Danes smo vzpostavili platformo, v kateri vabimo vse, da se nam pridružijo. In verjamem, da bo ekipa v naslednjih dnevih in tednih še zrasla, ker se ji ljudje pridružujejo vsak dan,” je dejal Golob.

Robert Golob se je odzval tudi na izjave Janeza Janše o “Jankovićevem popravnem izpitu”. “Ljudje imajo dovolj prepiranja med politiki. Nihče od nas ne vstopa v politiko za to, da se bo z ostalimi politiki prepiral, kaj si mislijo o nas. Mi vstopamo v politiko, ker verjamemo, da je treba dati Slovenkam in Slovencem boljšo prihodnost. To je vse, kar nas zanima. Kaj govorijo drugi o nas, je irelevantno. Naj presojajo volivke in volivci, ali jim je pomembno, kaj ljudje govorijo ali tisto, kar bodo ljudje naredili.”

“Kar se tiče konkretnega kandidata, pa gre, po mojem mnenju, bolj za popravni izpit Zorana Jankovića. Ali če uporabim besede, ki jih je izrekel gospod Golob, po tem, ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem in očitno jim zmanjkuje figur na šahovnici,” je dejal Janša in dodal: “Kot kaže, pa je tisti, ki upravlja s šahovnico, dal navodilo”.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je Robertu Golobu čestital za odločitev o vstopu v politiko. “Želim, da bo s svojo stranko na političnem področju uspešen,” je dejal za TV SLO.

Marca naj bi imeli volilno konvencijo, ko bo znana tudi lista kandidatov za poslance, ki jo bodo potrjevali z zbiranjem podpisov volivcev .Arčon je medtem poudaril, da je njegova naloga pripraviti ekipo, ki bo nastopila na kandidatni listi za parlamentarne volitve 24. aprila. “Čaka nas res trdno delo, z željo, da dobimo čim boljše in čim bolj kvalitetne poslanke in poslance in seveda vse ostale kandidate,” je poudaril Arčon, ki verjame, da jim bo “na krilih Goloba” uspelo na volitvah doseči odličen rezultat.

Golob je danes dejal, da se bodo sestanka s predsedniki LMŠ, SD in SAB ter koordinatorjem Levice zagotovo udeležili. “V strankah KUL seveda vidimo našega naravnega zaveznika zato, ker verjamemo, da moramo, če hočemo priti do svobode, kar je naš glavni cilj, sodelovati z vsemi tistimi, ki spoštujejo iste vrednote spoštovanja, sodelovanja, solidarnosti, zagotovo pa ne sovraštva,” je dejal Golob. Na vprašanje, ali bo njegova stranka peta stranka koalicije KUL, pa je odgovoril, da je o tem še prezgodaj govoriti.

COMMENTS

Wordpress (0)