(V ŽIVO) Predsednik stranke Gibanje svoboda Robert Golob, podpredsednica pa nekdanja sodnica Urška Klakočar Zupančič, ki je na svojem Facebook profilu Janšo označila za diktatorja in dodala, da je virus pri nas dal polet “zafrustriranim osebkom s kriminalno preteklostjo”. – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Predsednik stranke Gibanje svoboda Robert Golob, podpredsednica pa nekdanja sodnica Urška Klakočar Zupančič, ki je na svojem Facebook profilu Janšo označila za diktatorja in dodala, da je virus pri nas dal polet “zafrustriranim osebkom s kriminalno preteklostjo”.

(V ŽIVO) Predsednik stranke Gibanje svoboda Robert Golob, podpredsednica pa nekdanja sodnica Urška Klakočar Zupančič, ki je na svojem Facebook profilu Janšo označila za diktatorja in dodala, da je virus pri nas dal polet “zafrustriranim osebkom s kriminalno preteklostjo”.

Kongres stranke Gibanje svoboda, ki se je pravkar končal je potekal virtualno in za zaprtimi vrati. Po prvih informacijah naj bi kongres potekal v tako imenovani Ruski dači v Gameljnah, ki je v lasti zakoncev Pirc Musar, vendar je kasneje prišla informacija,, da bo izjava novega vodstva  18:45 v Stegnah 23. Gre za Lokacijo v bližini Slovenske obveščevalne varnostne  agencije SOVE.

Seveda bomo izjavo po končanem kongresu prenašali. vse več pa je informacij, kdo bodo možje in žene ob predsedniku stranke Gibanje svoboda Robertu Golobu. Po naših sicer neuradnih informacijah bo desna roka Roberta Goloba v stranki  nekdanja sodnica, sedaj pa odvetnica Urško Klakočar Zupančič.

Klakočar Zupančičeva je namreč leta 2020 na svojem Facebook profilu Janšo označila za diktatorja in dodala, da je virus pri nas dal polet “zafrustriranim osebkom s kriminalno preteklostjo”. Izrazila je tudi upanje, “da bo doba janšizma nekoč samo še bridek spomin”. Njen zapis je nato na svojem blogu objavil Gorenak, ki ga je tožila zaradi vdora v zasebni Facebook profil. na koncu sta se z Gorenakom poravnala na sodišču.

Predsednica Okrajnega sodišča v Ljubljani je sicer nato zoper sodnico vložila pobudo za začetek disciplinskega postopka, odvzela ji je tudi vodenje oddelka za etažno lastnino na sodišču s pojasnilom, da bi bilo zaradi začetih postopkov zoper sodnico oteženo sodelovanje med njima, kar bi vplivalo na učinkovitost dela oddelka.

Disciplinski postopek zoper sodnico Urško Klakočar Zupančič se je končal z njeno oprostitvijo, ker z “zapisi o Janši ni kršila zakona o sodniški službi”. Klokučar Zupančičeva je bila sicer že na prvi tribuni  gibanja Bodi sprememba v Kinu Šiška v družbi kriminologa Dragana Petrovca.

Predsednik stranke SDS Janez Janša je danes ob robu obiska vlade v Posavju komentiral tudi vstop nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba v politiko. Med drugim je ocenil, da gre “bolj za popravni izpit Zorana Jankovića”. Sicer pa “bodo vse povedali volivci”, je pristavil.

“Kdorkoli bo dobil zaupanje volivcev in bo parlamentarna stranka v naslednjem sklicu državnega zbora, smo z njim ali z njo pripravljeni sodelovati za skupno dobro,” so premierjeve besede o vstopu novih strank v volilno tekmo povzeli v sporočilu kabineta predsednika vlade za javnost po obisku na Fakulteti za turizem.

“Kar se tiče konkretnega kandidata, pa gre, po mojem mnenju, bolj za popravni izpit Zorana Jankovića. Ali če uporabim besede, ki jih je izrekel gospod Golob, po tem, ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem in očitno jim zmanjkuje figur na šahovnici,” je orisal premier. Dodal pa je še: “Kot kaže, pa je tisti, ki upravlja s šahovnico, dal navodilo”.

Novo vodstvo stranke Z.Dej, ki ga bodo izvolili na današnjem kongresu, bo ob koncu kongresa dalo izjavo za medije; pred poslovno stavbo v Stegnah 23, Ljubljana. Izjavo bomo seveda ob 18:45 prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Top TV.

COMMENTS

Wordpress (0)