Robert Golob je v oddaji Studio City sinoči tako razjezil Janeza Janšo, da mu je le ta citiral švicarsko basen o golobih in sokolih – “….Golobi verjamejo, da je tudi nebo njihovo, dokler ne pride sokol.” – TOPNEWS.si

Robert Golob je v oddaji Studio City sinoči tako razjezil Janeza Janšo, da mu je le ta citiral švicarsko basen o golobih in sokolih – “….Golobi verjamejo, da je tudi nebo njihovo, dokler ne pride sokol.”

Robert Golob je v oddaji Studio City sinoči tako razjezil Janeza Janšo, da mu je le ta citiral švicarsko basen o golobih in sokolih – “….Golobi verjamejo, da je tudi nebo njihovo, dokler ne pride sokol.”

Robert Golob se je sinoči za oddajo Studio City vnaprej odpovedal sodelovanju z Janševim SDS-om in strankami, ki s SDS-om sodelujejo. Kot je pojasnil, ne želi nikoli sodelovati z nekom, ki širi sovraštvo, jezo in prepir med ljudmi, in v takšnem vzorcu “iz zgodovinske izkušnje” vidi fašizem.

Janez Janša mu je na Twitterju citiral švicarsko basen: “Golobi brskajo po mestnem smetišču, otroci in bogati sprehajalci jih krmijo v parkih… – in zato golobi verjamejo, da je tudi nebo njihovo. Dokler ne pride sokol.”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1485907793324482563

Skoraj sočasno kot Robert Golob v Studio City pa sta v oddaji 12ur Zvečer nastopila  predsednica SD Tanja Fajon in Sandi Češko, ki je postal predsednik gospodarskega foruma SD . Češko je  o Golobu kot menedžerju med drugim dejal, da je težko ocenjevati uspehe direktorja, ki pač vodi monopol, in menil, da ima Gen-I ob 3,4 milijarde evra letnih prihodkih prenizek dobiček (71 milijonov evrov).

 

Generalni sekretar Mladega foruma SD Damijan Zrim pa je na tvitterju objavil fotomontažo Marjana Šarca s pričeko Roberta Goloba in pripisom »Nov obraz, novo razočaranje.« Objavo je kmalu zbrisal, predsednica SD Tanja Fajon pa na Pop TV je to početje opravičila z »naš forum ima vedno svoje revolucionarno mnenje«.

Golob je  sinoči  sicer zavrnil  opazko o novih obrazih v politiki. Kot je pojasnil, v politiki deluje že od leta 1998, torej bi se težko označil kot novi obraz. Je pa res, da do zdaj ni kandidiral v parlament. Odločitev za odhod v parlamentarno politiko je zorela že nekaj časa, je dejal. S tem, ko so ga odstavili iz GEN-I-ja, so mu odločitev zgolj olajšali, saj so mu dvignili prepoznavnost in ga naredili v žrtev. V nasprotju z marsikatero prejšnjo žrtvijo pa po lastnih besedah ni bil tiho in tudi naprej ne bo.

Zdaj se bo pridružil stranki Z.dej, ker je v njej našel veliko somišljenikov, s katerimi deli iste vrednote. Še posebej zelena nota mu je zelo blizu, je zatrdil. Stranko bodo sicer preimenovali. Takoj po njegovi izvolitvi za predsednika bo sklical delovne skupine, ki bodo začele pisati program. Te skupine že obstajajo, zdaj bo treba najti skupni imenovalec, je napovedal.

S predstavniki t. i. koalicije KUL se je že srečal, ampak kot posameznik, kot človek, ki se želi osebno spoznati. Z nekaterimi je imel zelo dobre občutke, z nekaterimi “malo manj, ampak bomo zmogli”. Na vprašanje, ali se bo pridružil KUL-u ali pa bo osnoval nekakšen tretji blok, je odvrnil, da se uvršča v liberalno sredino. Obenem si želi, da bi sklenili nekakšen “pakt o nenapadanju”, saj ne vidi nobene potrebe po tem, da bi se medsebojno napadali “naravni zavezniki”. S predstavniki KUL-a se bo naslednjič srečal že v torek.

Golob meni, da bi se v politiko morali ljudje vključevati na podlagi skupnih vrednot. Sam svojo opcijo vidi kot “nekaj boljšega”, nekaj, kar je malo levo in malo desno. Kot levo vrednoto je poudaril socialno občutljivost, kot desno pa podjetniško kulturo.
Bi davčno razbremenil premožne, okolje pa prepustil gospodarstvu? Nikakor, je odgovoril, in navedel, da so vse skupaj odlično povezovali v GEN-I-ju. “Mi živimo v neki iluziji, da je Slovenija strašno davčno obremenjena,” je izjavil. Dodal je, da je ponosen, ker davke plačuje v Sloveniji in denarja ne nosi npr. v BiH.

 

COMMENTS

Wordpress (0)