(VIDEO)”Tako je to v partiji. Zdaj si, zdaj te ni”- Libertarec Tomaž Štih o odhodu poslanke Violete Tomić iz Levice – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Tako je to v partiji. Zdaj si, zdaj te ni”- Libertarec Tomaž Štih o odhodu poslanke Violete Tomić iz Levice

(VIDEO)”Tako je to v partiji. Zdaj si, zdaj te ni”- Libertarec Tomaž Štih o odhodu poslanke Violete Tomić iz Levice

Violeta Tomić, ki je bila  ena od najbolj prepoznavnih poslank Levice, je tik pred zaključkom svojega drugega mandata v državnem zboru zapustila stranko Levica Njen odhod je presenetljiv, čeprav je bilo v javnosti že pred meseci več namigov, da na letošnjih parlamentarnih volitvah ne bo kandidirala za Levico.

Tomićeva je stranki obrnila hrbet, ker so ji namesto v Ljubljani, kjer živi že 40 let, ponujali kandidaturo v Mariboru. »Če si volilne okraje delimo tam, kjer so najvišji ratingi, smo zgrešili svoje poslanstvo in bistvo,« je izjavila za Večer. Koordinato Levice Luka Mesec, ki  je sinoči za oddajo 24ur Zvečer  komentiral  odhod Tomićeve, je dejal: ” Ja v bistvu o razlogih ne bi javno pral umazanega perila, želim pa povedati samo tole: Dva poslanca sta nas v zadnjem tednu zapustila, pri obeh je razlog podoben, Levica je postavila kandidatno listo za volitve in oba sta bila nezadovoljna s signali, ki sta jih dobila iz izvršnega odbora. Lahko pa rečem, da to ni nič slabega. Levica se na polno pripravlja na volitev in prihaja okrepljena in prenovljena v volilno kampanjo”.

Odhod Tomićeve iz Levice je  na družbenih omrežjih doživel številne komentarje. Med najbolj izvirnimi je vsekakor komentar Libertarca Tomaža Štiha na , ki je  v twittu retruširal in z photoshopom  zamenjal  Stalina z Lukom Mescem ter Violeto Tomić z Nikolajem Ježovom, ki je izginil iz uradnih fotografij.

Znana ironija je, da je Stalinov teror pogubil tudi lastne izvajalce. Mnogi Stalinovi politični tekmeci so izgubili življenje, hkrati pa so za njimi izginile tudi ostale sledi, vključno s fotografijami.

 

Nikolaj Ježov (desno) je bil kot narodni komisar za notranje zadeve na čelu represivnih postopkov, ki so dosegli vrhunec v obdobju 1936 – 1938. Leta 1939 pa je tudi sam postal njegova žrtev, ko so ga ujeli in ustrelili. Nato je izginil iz vseh uradnih fotografij.

Ježov je krenil po poti svojega predhodnika Genriha Jagode. Lavrentij Berija, ki je ujel Ježova in ga zamenjal na položaju, se je po Stalinovi smrti tudi sam znašel v nemilosti in bil ustreljen.

“Povabili smo jo na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila. Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj,” so za medije pojasnili v Levici.

V stranki Levica, so po tem, ko je zavrnila povabilo na sestanek, z njo opravili še nekaj pogovorov “in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več možno. Prav tako smo se dogovorili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)