Kako se je neuradna himna stranke SDS “Za Slovenijo živim,” avtorja Igorja Pirkoviča, znašla v delovnem zvezku za 7. razred osnovne šole – Poslanka Alenka Jeraj je kritike podučila, da pesem “Za Slovenijo živim” ni himna SDS, ampak je to “Slovenska pomlad,” vendar jo včasih zapojejo na strankarskih dogodkih, “ker je pesem res lepa” – TOPNEWS.si

Kako se je neuradna himna stranke SDS “Za Slovenijo živim,” avtorja Igorja Pirkoviča, znašla v delovnem zvezku za 7. razred osnovne šole – Poslanka Alenka Jeraj je kritike podučila, da pesem “Za Slovenijo živim” ni himna SDS, ampak je to “Slovenska pomlad,” vendar jo včasih zapojejo na strankarskih dogodkih, “ker je pesem res lepa”

Kako se je neuradna himna stranke SDS “Za Slovenijo živim,” avtorja Igorja Pirkoviča, znašla v delovnem zvezku za 7. razred osnovne šole – Poslanka  Alenka Jeraj je kritike podučila, da pesem “Za Slovenijo živim” ni himna SDS, ampak je to “Slovenska pomlad,”  vendar  jo včasih zapojejo na strankarskih dogodkih, “ker je pesem  res lepa”

Morda niste vedeli. Besedil himne SDS, ki ga je napisal Pirkovič, je v delovnem zvezku za 7. razred je razkril eden od uporabnikov Twitterja, kar je pritegnilo pozornost poslanca Levice Boštjana Koražije, ki je ob tem zapisal “Besedilo himne SDS, ki jo je napisal g. Pirkovič je del učnega gradiva v 7. razredu! Khm … OčiDžizs!”

 

https://twitter.com/Kosiritch/status/1469002217772441602

Oglasil se je tudi sam avtor pesmi Igor Pirkovič: “Jaz pa sem opazil Svetlano Makarovič, pa nisem delal cirkusa. Himna SDS pa je ena druga”.

Nato se je vsulo na Twitterju, pravo tekmovanje kako bi lahko izboljšali besedilo pesmi v čast vladajoče stranke in njenega voditelja.

Poslanka SDS Alenka Jeraj  je kritikom pesmi “Za Slovenijo živim”, objavljeni v delovnem gradivu za 7. razred  osnovne šole odgovorila, da pesem avtorja Igorja Pirkoviča  ni himna stranke SDS,  ampak je to “Slovenska pomlad”, “vendar jo včasih zapojejo na njihovih strankarskih prireditvah, ker je pesem res lepa”.

Vendar nasprotnikom predsednika vlade to očitno ni bilo zadosti. Tako je poslanec Levice Boštjan Koražija  priložnost za napad na Janeza Janšo našel v zapisu portala Politico, ki je objavil najvplivnejše osebnosti EU na katerem pa ni Janeza Janše.  Je pa na spisku Viktor Orban in predsednik UEFE Aleksander Čeferin.

https://twitter.com/DaveKeating/status/1468892560047452161

 

Sinoči pa so si na Trgu republike nasprotniki vladajoče koalicije in očitno tudi parlamenta privoščili še eno sabotažo, ki je pritegnila tudi pozornost policije. So šli kritiki tokrat predaleč?

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)