(VIDEO) Janša retvital izjavo poslanske skupine DeSUS, v kateri se distancirajo od današnjega dogajanja na svetu stranke – Predsednik stranke Ljubo Jansič je zanikal informacije, da so začasnega predsednika sveta Emila Kumra  zmerjali z “budalom” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janša retvital izjavo poslanske skupine DeSUS, v kateri se distancirajo od današnjega dogajanja na svetu stranke – Predsednik stranke Ljubo Jansič je zanikal informacije, da so začasnega predsednika sveta Emila Kumra  zmerjali z “budalom”

(VIDEO) Janša retvital izjavo poslanske skupine DeSUS, v kateri se distancirajo od današnjega dogajanja na svetu stranke – Predsednik stranke Ljubo Jansič je zanikal  informacije, da so začasnega predsednika sveta  Emila Kumra  zmerjali z “budalom”

Na seji sveta stranke DeSUS, na kateri so obravnaval osnutek volilnega programa za nastop na spomladanskih državnozborskih volitvah je, takoj po začetku seje, odstopil predsednik sveta stranke Anton Urh. Vodenje sveta stranke pa je na koncu  prevzel Srečko Felix Krope, ki so ga člani sveta izvolili iz svojih vrst. Predsednik stranke Ljubo Jasnič je, na tiskovni konferenci pozno popoldne, zanikal nekatere informacije, da so   potem, ko je vodenje na seji avtomatično prevzel njegov namestnik Emil Kumer,  slednjega zmerjali z “budalom”.

Urh se kmalu po začetku seje, skupaj s celotnim pokrajinskim odborom Gorenjske, odkorakal iz dvorane, vendar naj bi bila zadeva, kot je pojasnil predsednik Ljubo Jasnič, zgolj logistične narave, saj so na sejo prišli z enim avtomobilom. Poslanci iz vrst DeSUS so medtem sporočili, da se od dejanj vodstva stranke na današnji seji sveta stranke DeSUS distancirajo ter se podpisali kot poslanci, “ki so so tudi člani stranke DeSUS”. Zanimivo je, da je sporočilo poslancev retvital tudi predsednik vlade Janez Janša.

Na seji sveta naj bi obravnavali volilni program stranke in možnosti povezovanj z drugimi strankami, kjer je predsednik stranke dobil pooblastilo, da vodi pogovore z drugimi strankami in nepovezanimi poslanci glede  povezovanja in morebitnega skupnega nastopa na volitvah. Jasnič bo pogovor začel prav z Igorjem Zorčičem in nepovezanimi poslanci.

Svet stranke DeSUS je namreč na današnji seji sprejel sklep, da predsednika stranke Ljuba Jasniča pooblastijo za pogovore o morebitnem sodelovanju na volitvah z drugimi političnimi strankami. Največ možnosti za povezovanje Jasnič za zdaj vidi z nepovezanimi poslanci, a poudarja, da je DeSUS samostojna stranka, ki pripravlja lasten volilni program. “Pooblastilo sem potreboval, da ne bo kakršnihkoli dvomov znotraj stranke, da delam kar koli ‘na svojo roko’. Tega ne počnem, do danes sem se pogovarjal z mnogimi, vendar neuradno, zdaj pa se bom začelo pogovarjati tudi uradno,” je v izjavi za medije po seji sveta stranke poudaril Jasnič.

O morebitnem povezovanju bo sicer na podlagi pogovorov in izkazanega interesa odločal izvršni odbor oziroma svet stranke. Kot je napovedal Jasnič, bo najprej opravil pogovore s poslansko skupino nepovezanih poslancev ter prisluhnil njihovim ambicijam in pripravljenosti, da na volitvah nastopijo skupaj.

Po Jasničevih besedah so na današnji seji DeSUS sicer razpravljali o pripravah na državnozborske volitve, ki bodo naslednje leto. Glavna izhodišča so bila predstavitev na terenu, razprava o programu ter kako pristopiti h kandidaturi na volitvah in evidentiranju kandidatov. Pred svetom stranke je o tem razpravljal še izvršni odbor, ki je tudi podal predlog k osnutku programa, je dejal Jasnič. Po njegovih besedah bodo predlog programa stranke najprej posredovali občinskim odborom, ki bodo do konca meseca podali stališča o programu, nato pa bodo v januarju program predstavili tudi javnosti.

Jasnič je ob tem še zatrdil, da je DeSUS trenutno samostojna stranka, saj še niso sklepali nikakršnih povezav, za zdaj pa je po njegovih besedah stališče izvršnega odbora, da bo stranka na volitvah nastopila samostojno, pripravili bodo tudi lasten program. Jasnič sicer ocenjuje, da se stranka glede na članstvo trenutno uvršča nekoliko “levo od sredine”.

COMMENTS

Wordpress (0)