(VIDEO) Pred parlamentom zopet sredini protestniki – Stranka Resni.ca Zorana Stevnovića za soboto napoveduje “mednarodni protest” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Pred parlamentom zopet sredini protestniki – Stranka Resni.ca Zorana Stevnovića za soboto napoveduje “mednarodni protest”

(VIDEO) Pred parlamentom zopet sredini protestniki – Stranka Resni.ca Zorana Stevnovića za soboto napoveduje “mednarodni protest”

Ravno v času, ko je v  parlamentu pri predsedniku državnega zbora  Igorju Zorčiču  potekal posvet poslanskih skupin glede besedila novega  predloga zakona o nalezljivih boleznih so se per poslopjem državnega zbora začeli zbirati protestniki.  Nekaj deset protestnikov, ki že več sred zapored protestirajo proti ukrepom PCT in  ukrepom vlade glede kovida 19 je bilo skeptičnih tudi morebitnega ponovnega odločanja glede zakona o nalezljivih boleznih.

Besedilo predloga, kot ga je pripravila Pravna mreža za varstvo demokracije (PMVD), nalaga t. i. stopnjevalnost ukrepov, torej da se najprej sprejemajo blažji, nato ostrejši, in tudi parlamentarni nadzor protiepidemičnih ukrepov. Ukrepe sprejema vlada, nadzor nad njimi pa po določenem času opravi državni zbor, mnenje o tem pa podaja strokovna skupina. Bolj kot je ukrep intenziven in dlje ko traja, večja je vloga DZ-ja.

Čeprav se vsako sredo od prvega sredinega protesta proti  uvedbi ukrepa PCT  na Trgu republike zbere manj ljudi pa  so bili sinočnji protesti nekakšen uvod v sobotne proteste, ki jih je na Trgu republike ponovno napovedal Zoran Stevanović in njegov stranka Resni.ca.

“Mediji ne poročajo, da predlog zakona določa tudi pravno podlago za vladanje z odloki – urejanje življenja, zbiranje ljudi, opravljanje dela, promet blaga in storitev, maske in potrdila. PKP10 tlakuje pot v pekel! V obvezno in prisilno cepljenje, v koncentracijska taborišča. Nobena pritožba ne bo pomagala. Zato je upor dolžnost,” so zapisali v sporočilu za javnost.

COMMENTS

Wordpress (0)