Igor Pirkovič: “Če je bil zame dober 3. program, bo tudi za njih drugi” –  “Iskreno izražena logika, ki stoji za novo programsko shemo” pa komentira Bogdan Biščak – TOPNEWS.si

Igor Pirkovič: “Če je bil zame dober 3. program, bo tudi za njih drugi” –  “Iskreno izražena logika, ki stoji za novo programsko shemo” pa komentira Bogdan Biščak

Igor Pirkovič: “Če je bil zame dober 3. program, bo tudi za njih drugi” –  “Iskreno izražena logika, ki stoji za novo programsko shemo” pa komentira Bogdan Biščak

Programski svet RTVS je sinoči  potrdil programsko-produkcijski načrt (PPN) za leto 2022. Zanj je glasovalo 17 članov, pet jih je bilo proti, štirje so bili vzdržani.  Programski svet  je tako RTV z večino potrdil programski načrt, ki prinaša spremembe v informativnem programu televizije in  ki so bile sprejete  kljub močnem odporu novinarjev informativnega programa.

Eden od bolj vnetih zagovornikov programskih sprememb Igor Pirkovič je na Twitterju,  takole na kratko, povzel vsebino programskih sprememb.

“Če je bil zame dober 3. program, bo tudi za njih drugi” je zapisal Pirkovič na kar mu je odgovoril Bogdan Biščak, saj je Pirkovič po njegovi oceni zadel bistvo programskih sprememb.  “Iskreno izražena logika, ki stoji za novo programsko shemo” komentira Bogdan Biščak

 

Vršilec dolžnosti direktorja Televizije Slovenija Valentin Areh  meni, da Informativni program TV Slovenija je po njegovih besedah v resni krizi. Večini oddaj že leta pada gledanost, med njimi tudi Dnevniku in Odmevom.

Na drugem programu pa je po novi programski shemi predvideni nov informativni blok od 20. do 22. ure, rubrične oddaje, kot sta Točka preloma in Koda, prav tako pa tudi poročila s področja zabavne kulture.

Iz programa pa nameravajo umakniti denimo oddaje Politično s Tanjo Gobec, Dnevnikov izbor, Slovenija v letu in Svet v letu.

 

Večina novinarjev v informativnem programu TVS  je spremembam  nasprotovala, saj  menijo, da je PPN v pomembnem delu nedorečen, predvsem pa je nejasno, kako bi ga sploh lahko izvajali. To po njihovi oceni še posebej velja za obsežne programske sklope na drugem programu.  Besedilo, ki je po njihovem mnenju nepremišljeno, deloma nestrokovno ter kadrovsko neusklajeno, vodi v zniževanje standardov in krnitev poslanstva javne televizije, so prepričani.

V razpravi članov sveta o predlogu PPN je Ana Tavčar Pirkovič iz vrst zaposlenih na RTVS izpostavila pomen, ki ga ima zadovoljen in motiviran kolektiv, medtem ko je kolektiv informativnega programa TVS zdaj “jezen in žalosten”. “Kolektiv žalostnih in jeznih novinarjev ne bo dal dobrega programa,” je posvarila. Glede na to je pozvala k dodatnim pogovorom.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)