Proizvajalec dronov predstavlja inovativno tehnologijo pogozdovanja – TOPNEWS.si

Proizvajalec dronov predstavlja inovativno tehnologijo pogozdovanja

Proizvajalec dronov predstavlja inovativno tehnologijo pogozdovanja

V precej nenavadnem zasuku tehnologije je podjetje z imenom DroneSeed na novo izumilo tisto, kar je bilo nekoč le majhna naprava, podobna hobi helikopterju. Idejo so dobili zaradi vse več goznih požarov, ki so letos pretresali svet.

Obnovitev gozdov, potem ko požar uniči velika območja, je velika prednostna naloga zaradi ponovnega razvoj ekosistemov in ustvarjanje varnih domov za prostoživeče živali. Glede na velika območja in nedostopnostih terenov je to postalo težko delo.

DroneSeed je zadnjih nekaj let razvijal sistem dronov, ki je posebej usmerjen na najučinkovitejši način za ponovno zasaditev gozdov po požarih. Začelo se je z vrednotenjem sedanjega načina pogozdovanja, ki zahteva, da drevesnice eno do dve leti porabijo za gojenje majhnih dreves, ki jih nato vlečejo v gozd in posadijo ročno.

Rešitev je v tem, da delavci nadzorujejo drone, da pokrijejo veliko večje površine zemlje in natančno dostavijo semena rastlin na lokacije, kjer imajo največ možnosti za uspeh.

Droni dostavljajo majhne stroke z gnojilom in semeni na različne lokacije, posledično pa je pri tem tudi veliko manj odpadkov. Podjetje ocenjuje, da lahko delavci pokrijejo dva hektarja na dan, zaradi česar so veliko bolj učinkoviti.

COMMENTS

Wordpress (0)