Matej Tonin po poti Boruta Pahorja? – Družinska idila ali samo politični PR – TOPNEWS.si

Matej Tonin po poti Boruta Pahorja? – Družinska idila ali samo politični PR

Matej Tonin po poti Boruta Pahorja? – Družinska idila ali samo politični PR

Čeprav Borut Pahor velja za mojstra, ki je tako rekoč iznašel PR – politični marketing. Zadnja fotografija na Instagramu je objava slike, na kateri je Borut Pahor sestavil zelo kompleksno skulpturo Star Wars iz lego kock.

Na družbenih omrežij pa je različen ocene dobila marketinške poteze Mateja Tonina, ki se je slikal z svojima hčerama. Čista družinska idila.

Objava je sprožila val komentarjev na družbenih omrežjih. Od zelo pohvalnih v smislu, da je Tonin želel z “old fashion fotko” in otroci poudariti tradicionalne krščanske vrednote, spet drugi so kritični zaradi objave otrok.

 

“Ne vem, kdo svetuje Toninu in NSi glede kampanje in javnega nastopanja, ampak se kar ne morem znebiti občutka, da svojega dela ne opravlja dobro. NSi želim čim boljši rezultat, ma na ta način ga ne bodo dosegli,” je vsebina enega od zapisov na družbenem omrežju Twitter.

Če pustimo ob strani PD pa je zanimiv komentar Domovine spletnega časopisa, ki je sicer blizu NSI, “da so mediji  pogosto upali na duel SDS-NSi, a tokrat se vendarle zdi, da bo NSi predvolilne rokavice prekrižal s Šarcem, za katerega meni, da jim je pred leti odvzel sredinski elektorat”.

To nenazadnje potrjuje tudi sinočnji duel med predsednikom LMŠ-ja Marjanom Šarcem in predsednikom NSi-ja Matejem Toninom v sinočnji  oddaji Politično, kjer sta nadaljevala polemiko glede “kadrovskih rešitev” sedanje vlade in dogajanju po volitvah, ki se je začela na sobotnih kongresih obeh strank. Objavljamo nekaj najbolj zanimivih duelov med Šarcem in Toninom.

Politično; Rekli ste, ne grozimo, ampak obljubljamo normalizacijo, menjavo kadrov, nastavljenih nestrokovno od sedanje vlade. Kako to narediti, da ne bo očitek nasproten, da nadaljujete slabo prakso?

Šarec: “Očitek, veste, to bodo očitali tisti, ki so zadovoljni s sedanjim stanjem. Kdor pa s sedanjim stanjem ni zadovoljen, se pa verjetno strinja, da to, da je Franci Matoz glavni v kar nekaj podjetjih, ni v redu. Da posredno tudi Rok Snežič opravlja svoje posle, da se tudi v energetiki delajo kadrovske menjave z ljudmi, ki so blizu NSi-ja itd. Da ne omenjam NPU, kjer vemo, kako je bilo na zaslišanju na komisiji Rudija Medveda iz naše stranke. Kdor je zadovoljen s sedanjim stanjem, bo očital, kdor pa si želi normalizacije države, kjer se bo spoštovala demokracija, bo pa pritrdil temu”.

Politično: G. Tonin, včeraj ste rekli, da gre za revanšizem, za čistko. Zakaj?
Tonin: “Drži. Z revanšizmom in izključevanjem se Slovenija ne more premakniti naprej, ne moremo iti v prihodnje zmage. Pri kadrovanju je treba predvsem pogledati sposobnost in kompetentnost, tako da vsesplošno govorjenje o čistkah se mi zdi popolnoma neprimerno in korak v napačno smer”.

Politično: Kaj pa primeri, ki jih je omenil g. Šarec …
Tonin: “Če se konkretno pogovarjava … sam sem v času svojega mandata postavil odličnega generala Glavaša  za načelnika Generalštaba Slovenske vojske in direktorja Buta  za vodjo uprave za zaščito in reševanje”.

Politično: Teh ni omenjal …
Tonin: “Mene konkretno zanima, ker se govori o vsesplošnih čistkah. Ali ti ljudje tudi spadajo pod to kategorijo ali ne? Ali bosta upoštevani kompetentnost in sposobnost, in ne vsesplošna čistka?
Šarec: Nihče ne govori o vsesplošnih čistkah. Govorimo, da bomo opravili menjave tam, kjer je sedanja vlada postavila nekompetentne ljudi. To smo jasno povedali, tako da tukaj ne gre za nobene vsesplošne čistke. Gospod But je bil tam že prej, gospod Šestan je tudi že dolgo tam, gospod Glavaš je tudi že dolgo v vojski na vodilnih mestih in se strinjam, da Glavaš ni tisti, ki bi bil problematičen. Seveda Tonin zdaj navaja tiste, ki so dobri, tistih se nihče ne dotika. Kot sem povedal, Franci Matoz, posredno Rok Snežič, pa še kaj”.

Da ne bomo ponavljali, dva stavka.
Tonin: “Potem Šarec priznava, da ima NSi dobre kadrovske izbire in dobre rešitve. Zato težko govorimo o vsesplošnem revanšizmu in zato smo na te stvari opozorili. Me veseli, da Šarec priznava prave odločitve.
Šarec: Saj načelnik generalštaba ni član NSi-ja, tako da mislim, da ni treba o tem govoriti”.

Politično: G. Tonin, včeraj ste rekli, da ne boste rušili vlade do konca mandata, torej ta vlada bo ostala. Interpelacije ministra Vizjaka torej ne boste podprli? Premier Janša je za Radio Ognjišče dejal: “Če bi koalicijska stranka podprla interpelacijo, bi bila to kršitev koalicijske pogodbe, ki bi pomenila, da takšna stranka tudi izstopi iz koalicije.” Kaj to pomeni?
Tonin: “To pomeni to, kar je bilo rečeno”.

Politično: Kaj to pomeni za vas? Boste vzdržani ali podprli interpelacijo? Slišali smo včeraj vašega nekdanjega poslanca Soka, ki je rekel: “Morda nam bodo ljudje zamerili, če pri Vizjaku storimo enako kot pri Dikaučiču.”

Tonin: “Veseli me, da ste zelo dobro poslušali našo kongresno razpravo. NSi je svobodna stranka, ki se o vseh stvareh temeljito pogovori. Tudi v primeru Vizjaka smo se o teh stvareh pogovorili. Nekateri poslanci so bili za to, da glasujejo za njegovo razrešitev, nekateri poslanci za to, da se vzdržijo”.

Politično: Kako bodo glasovali, bo pokazal čas, če bo do interpelacije prišlo. Dobro, to vemo. Pozivate ga, naj odstopi oz. pričakujete, da bo odstopil.
Tonin: “Mislim, da obstaja boljša rešitev, da to težavo rešimo na drugačen način”.

Marjan Šarec je sicer sinoči dejal, da v LMŠ-ju ne izključujejo sodelovanja z nikomer, ki deli njihove vrednote, a to zagotovo niso tisti, ki “sedijo v aktualni vladi”.

COMMENTS

Wordpress (0)