Kako so nedavni protesti na Dunaju združili Hrvate, Bosance in Srbe, ki so z zastavami republik nekdanje Jugoslavije protestirali proti zaostritvi korona ukrepov v Avstriji – TOPNEWS.si

Kako so nedavni protesti na Dunaju združili Hrvate, Bosance in Srbe, ki so z zastavami republik nekdanje Jugoslavije protestirali proti zaostritvi korona ukrepov v Avstriji

Kako so nedavni protesti na Dunaju združili Hrvate, Bosance in Srbe, ki so z zastavami republik  nekdanje Jugoslavije protestirali proti  zaostritvi korona ukrepov  v Avstriji

V središču Dunaja je minulo soboto  potekal protest proti najnovejšim ukrepom za preprečevanje širjenja virusa, po podatkih policije je svoje nestrinjanje z ukrepi in cepljenjem proti korona virusu izražalo okrog 35 tisoč ljudi, po  podatkih organizatorjev pa se je zbralo več kot 40.000 ljudi.

Protest  je organizirala  skrajno desna svobodnjaška stranka (FPÖ), čeprav na njem ni njihovega vodje Herberta Kickla, ki je bil  okužen s korona virusom. Je pa Kickl protestnike nagovoril preko video povezave in jih pozval k uporu, obenem je že v preteklih dneh ostro kritiziral vladno strategijo, češ da iz Avstrije dela diktaturo.

Že med protesti so se pojavile špekulacije o tem, da je med protestniki, ki so na Dunaj prišči s 40 -timi avtobusi  bilo veliko priseljencev iz Balkana. Tako se je na spletu pojavila fotografija na kateri so združeno korakali pripadniki treh narodov nekdanje Jugoslavije, Hrvati, Srbi in Bosanci, ki so nosili tudi zastave omenjenih držav.

“Krasna fotografija z antivakserskih protestov na Dunaju, ki kaže, da narodi Balkana lahko skupaj, samo ne morejo  skupaj nič pametnega  ali vsaj razumnega,” je  vsebina komentarja ob objavi omenjene fotografije.

https://twitter.com/Ridjobrki/status/1462705739600957447

 

https://twitter.com/hrastelj/status/1463727623859851264

 

Slika na kateri družno z zastavami nekdanjih republik SFRJ  korakajo  protestniki iz držav nekdanje Jugoslavije je doživela številne komentarje na Twitterju.

https://twitter.com/hasanovic_fuad/status/1462723812743655427

https://twitter.com/OliveraStajic/status/1462721185758781442

 

COMMENTS

Wordpress (0)