Naslovnica nemškega Spiegla: Koliko Putina se skriva v Trumpu? – TOPNEWS.si

Naslovnica nemškega Spiegla: Koliko Putina se skriva v Trumpu?

Naslovnica nemškega Spiegla: Koliko Putina se skriva v Trumpu?

Na naslovni strani marčevske izdaje nemškega časopisa “Der Spiegel” je predsednik Rusije Vladimir Putin s “frizuro” ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

V spodnjem delu slike je napis: “Dvojni vladar”. V tej številki je prav tako objavljen članak z naslovom „Rusko vprašanje“, ki so ga posvetili špekulacijam o Trumpovih zvezah z Moskvo. Nova številka časopisa je v prodaji od 4. marca.

Novi predsednik ZDA ni prvič glavna podoba Spieglove naslovnice. U prejšnji številki je bil Trump prikazan z odsekano glavo Kipa svobode. Drugi časopisi so prav tako večkrat postavili karikature ruskega in ameriškega predsednika na naslovnice.

Na primer, tako bo ameriški časopis ” The New Yorker“ objavil številko z naslovnico v ruskem jeziku in slikami Putina in Trumpa.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    APMMB 7 let

    Zahodni svet zaradi politične korektnostiočitno razpada in propada.
    Prebivalstvo na Zemlji se množi preko vesh meja, le v tako imenovanem zahodnem svetu stagnira in celo upada.
    Med tem ko področja, kjer vlada demografska eksplozija tonejo v vse večjo bedo, saj manj razvite države niso sposobne za divje rastoče prebivalstvo zagotavljati niti zadosti hrane, kaj šele za kaj več. Tako se oba svetova,ki sicerživita na isti Zemlji, ki postaja vse menjša vedno bolj oddaljujeta eden od drugega, kljub temu pa težita ko se večjim knfliktom.
    Zahodni svet se je zavil v politično korektnost in postal impotenten in neučinkovit, podobno, kot njegova demografska sposobnost in postaja vse bolj vabljiv plen onemu drugemu svetu.
    Kaj storiti? To je danes vprašanje vseh vprašanj!
    Na eni strani imamo gospodarsko in tudi oborožitveno najmočnejše države, ki zagotavljajo dokaj normalno življenje svojim državljanom, na drugi strani pa prenaseljenost, bedo, lakoto in popolno anarhijo, ki želi preplaviti celotno Zemljo in jo pahniti v preteklost.
    Trump je privi resni politiki, ki nakazuje pot, kako naprej.
    Zemlja je nekaj takšnih šokov že doživela in zgodovina nas o tem uči. Res pa je, da se ljudje iz zgodovine prav veliko ne naučijo, če ravno jih opozarja na težke čase, ki jih je življenje na zemlji in zlasti človeštvo že preživelo.
    Svet je danes prevzel nek val socializma, ki naj omogoči vsakemu zemljanu ugodno življenje, ne glede na to, ali si to zasluži, ali ne. Jasno je, da po tej logiki želijo revni vsaj del bogastva razvitih, bogatih. Zato so se množično podali na pot in vdirajo na ozemlja bogatih držav.
    Je to prav?
    Je to v skladu z darvinovimi nauki?
    Na ti dve vprašanji ni enostavnih odgovorov.
    Trupm skuša na njih odgovoriti, a očitno ima več naspotnikov, kot zagovornikov.
    Odgovor pa je nekako takšen: Razviti svet mora nerazvitega risiliti k odgovornosti za lasten razvoj.Če ne bo šlo zlepa, pa bo potrebno to doseči s silo.
    To sicer zveni zel, zelo prostaško, nesprejemljivo za dnašnji svet, ampak drugega izhoda ne bo.
    Svet je džungla.To zveni dokaj grobo, ampak narava je uredila zakone, po katerih najsposobnješi preživijo, nesposobni pa propadejo.
    Ali je potem naravno, da bo razviti zahod propadel, da ga bodo prerasli in poteptali nerazviti?
    Danes ima razviti svet še možnost, da uveljavi naravne darvinove zakone in kot bolj razviit premaga nerazvite.To si prizadeva doseći Trump s svojo Ameriko, Ameika First!
    Evropa si tega že očitno ne želi in kaj lahko se zgodi, da bodo prestolnice, kot so Berlin, Pariz, Rim, Bruselj in ostale podobne Lagosu, Accri, Dacacrju, Kalkuti in podobnim žalostnim gnojiščem človeštva.
    Iz takšnih razmer, pa bodo potrebna stoletja in generacije ljudi, ki bodo svet ponovno uravnovesile.
    Nas o tem ne uči prav zgodovina Rima, njegovega propada in dloge teme srednjega veka?