Protest proti ukrepom COVID-19 v Bruslju se je sprevrgel v nasilje – TOPNEWS.si

Protest proti ukrepom COVID-19 v Bruslju se je sprevrgel v nasilje

Protest proti ukrepom COVID-19 v Bruslju se je sprevrgel v nasilje

Protest več deset tisoč ljudi proti ukrepom proti koronavirusu v Bruslju je v nedeljo postal nasilen, saj so protestniki v policijo metali razne predmete, policisti pa so z uporabo vodnih topov in solzivca protestnike razgnali.

Po ocenah policije se je pred železniško postajo Gare du Nord na protestu imenovanem »Skupaj za svobodo« zbralo okoli 35.000 ljudi, potem ko je belgijska vlada prejšnji teden napovedala strožje ukrepe za boj proti naraščajočim številom primerov COVID-19 in hospitalizacijam.

Nova pravila, ki so začela veljati konec tedna, vključujejo obvezno nošenje mask za vse starejše od deset let, za dejavnosti v zaprtih prostorih in na prostem, pa tudi obveznost dela na domu štiri dni v tednu in omejitev števila prisotnih pri druženjih.

Igredi so nastali, ko je skupina protestnikov zavila z dovoljene poti za demonstracije, policija pa je protestnike z vodnimi topovi in ​​solzivcem potisnila nazaj.

Množica prisotnih na protestu je bila raznolika, med njimi so bili upokojenci, družine in otroci.

“Obsojamo ukrepe, ki omejujejo svobodo in ne predstavljajo strukturne rešitve za probleme v zdravstvu,” so v izjavi zapisali organizatorji protesta.

https://twitter.com/BartHenau/status/1462418778537533450

COMMENTS

Wordpress (0)