(VIDEO) Anica Bidar, vodja Civilna iniciative “Maske dol,” je na Facebooku napovedala ustanovitev nove stranke: “Mi imamo samo dve možnosti, da spremenimo stvari: ali naredimo državni udar ali pa gremo preko volitev sistem spreminjat” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Anica Bidar, vodja Civilna iniciative “Maske dol,” je na Facebooku napovedala ustanovitev nove stranke: “Mi imamo samo dve možnosti, da spremenimo stvari: ali naredimo državni udar ali pa gremo preko volitev sistem spreminjat”

(VIDEO) Anica Bidar, vodja Civilna iniciative “Maske dol,” je na Facebooku napovedala ustanovitev nove stranke: “Mi imamo samo dve možnosti, da spremenimo stvari: ali naredimo državni udar ali pa gremo preko volitev sistem spreminjat”

Anica Bidar, ki je poleg Zorana Stevanovića, glavni obraz sredinih protestov na Trgu republike v Ljubljani,  ima več več tisoč sledilcev civilne iniciative na Facebook profilu civilne iniciative  “Maske dol”.  Čeprav  zase pravi, da ni stripovski lik “Ani sa četeri pištolja,”  pa je v komunikaciji s svojimi sledilci precej radikalna in predvsem direktna, saj ne izbira besed.  Tako je 28. oktobra letos objavila tudi video v katerem odgovarja na vprašanje Irena Čehovin , ki ji ni najbolj jasno s kakšnimi koraki bi lahko prišli do tehnične vlade. »In nikjer nisem našla odgovora. Predstavljala sem si, da je tehnična vlada rešitev«, je Čehovinovo povzel mož Anice Bidar, ki se je  za razlago, kako do tehnične vlade, obrnila na Bidarjevo.

Bidarjeva, ki je sicer ideji ljudske tehnične vlade naklonjena, je takole razložila kakšne so možnosti za politične spremembe v državi: “Jaz si tudi želim, da bi bila tehnična vlada rešitev, ampak dejstvo je, prvič premalo javne podpore, da bi naredili neko ljudsko tehnično vlado, ker ni zakonodaje kako postavit tehnično vlado. Po zakonodaji je tehnična vlada, če vlada izgubi večino, če je manjšinska vlada, če ne morejo delati, potem tehnično vlado do naslednjih volitev peljejo v bistvu ljudje iz tiste vlade, ki trenutno je. To pa za nas ni nobena rešitev.
Zdaj ljudsko tehnična vlada bi morala biti, da se pripelje strokovnjake, da se jih da na ta mesta, kjer poznajo področja. Da bi se lahko v tej ljudsko tehnični vladi naložilo, da sprejme nov volilni zakon, da povrne možnost referenduma in da potem grejo ljudje na volitev po novem volilnem zakonu. Ampak, če bi to naredili bi bil v bistvu na nek način državni udar. Pač miren državni udar. Mi imamo zdaj tako, karkoli študiramo, men je sicer mož rekel , da ne sme tega uporabljati, ampak mi imamo samo dve možnosti, da spremenimo stvari: ali naredimo državni udar ali pa gremo preko volitev sistem spreminjat po teh zakonskih normativih, ki trenutno so.

Pač moraš pridet v sistem, da ga lahko spreminjaš, čeprav je to na nek način vse igra ker imajo oni zelo dobro naštiman, da jim vse uspeva . To sta dve možnosti. Zdaj državni udar narediti, ki si ga ne želim, ker če bi naredili tako stav na nek način, tudi na miren način, saj ni nujno , da je to čisto bum bum. Tudi, če se na miren način naredi, bi imeli mi takoj problem iz tujine. In potem bi nam lahko EU zaprla poti in pipce,  ker to se pač v demokratičnih ureditvah ne sme delat in potem bi lahko bil to velik problem.

Da pa mi pridemo do odstopa vlade in do odstopa parlamenta, kar bi bilo treba, ker ti ljudje tam noter nimajo kaj delat.  Pokazalo se je, da so genocidni, da so hudodelci, kriminalci, jaz drugih besed za te ljudi tam noter nimam. In pridemo do tega, da bo ta vlada morala te stvari do naslednjih volitev peljati in da bo iz te vlade Janša peljal tehnično vlado. Mi s tem nismo dosegli nič. Janša in ta kompanija mora it v zapor. Oni morajo odgovarjati za to, kar so naredili RS kar so naredili nam, ljudstvu. In nam ljudstvu so vzeli in poteptali vse človekove pravice in jih kršijo na vsakem koraku. Pokradli so nam vse kar se je pokrasti dalo. Na ljudeh izvajajo medicinske poskuse in tu je naloga tožilstva, da to ustavi. Druge ni,”tako Anica Bidar na Facebook profilu “Maske dol” 28. oktobra letos, ki je tako posredno napovedala  tudi ustanovitev nove politične stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)