(VIDEO) Gregor Golobič:”Kaj sploh še ostane Artaču”- Eden od komentarjev na Twitterju glede scene na včerajšnjih protestih proti PCT-ju, ki so protestniki iskali pomoč zdravnika, ker je eni od protestnic postalo slabo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Gregor Golobič:”Kaj sploh še ostane Artaču”- Eden od komentarjev na Twitterju glede scene na včerajšnjih protestih proti PCT-ju, ki so protestniki iskali pomoč zdravnika, ker je eni od protestnic postalo slabo

(VIDEO) Gregor Golobič:”Kaj sploh še ostane Artaču”- Eden od komentarjev na Twitterju glede scene na včerajšnjih protestih proti PCT-ju, ki so  protestniki iskali pomoč zdravnika, ker je eni od protestnic postalo slabo

Protestniki, ki so včeraj  prišli na Trg republike so bili  opremljeni s transparenti, proti vladi  Janeza Janše , predvsem  do proti koronskim ukrepom in obveznega pogoja PCT.  Med njimi je tudi tokrat precej tistih, ki ne verjamejo v virus in zahtevajo ustavitev cepljenja. Številni govorci so se, tako kot že nekaj sred zapored,  spraševali o dokazih za obstoj virusa in o razlogih za cepljenje. Zahtevali so konec PCT-pogoja in konec “mučenja” z maskami ter proti teptanju pravic. Kritični so bili do ostalih vladnih ukrepov,  negodovali zaradi pozivov k cepljenju, zaradi aktualnih razmer v državi pa vlado pozvali k odstopu in predčasnim volitvam.

“Nihče nima pravice tega pogojevati z nekim zdravstvenim stanjem ali pa da preverja naše zdravstveno stanje. Kaj sploh to je?”  je bila kritična ena od udeleženk protesta u na Trgu republike. Eden od prisotnih je nato nekaj trenutkov kasneje zbrane obvestil , da je eni  od protestnic na ploščadi pred Maximarketom postalo slabo. Govornica za  mikrofona nato zbrane vprašala, ali je med njimi morda kakšen zdravnik, a odziva iz množice ni bilo, zato je nadaljevala svoj govor.   Po gospo, ki so je pet minut kasneje odpeljali reševalci  je na srečo vse v redu in kot smo izvedeli na protestu hvala bogu ni bilo nič hujšega.

Glede na nezaupanju do zdravnikov in stroke, češ da je skorumpirana in plačana od velikih farmacevtskih korporacij in vplivnih posameznikov, ki hočejo s kovidom samo zaslužiti p je zanimivo, pa je paradoks, da so tudi zakleti zanikovalci virusa kovid 19 takoj pomislili pomoč zdravnika. “Kaj sploh še ostane Artaču,”  se ob tem na Twitterju sprašuje Gregor Golobič, ki je sicer sodeč po  javno objavljenih stališčih  zagovornik strogih ukrepov za zajezitev virusa.

“Tega si niti Slon in Sadež ne bi mogla zamisliti” pa je na Twitterju zapisal uporabnik Twitter računa “mutikultivator”.

Okoli 18. ure so se  protestniki s Trga  republike odpravili odpravili na sprehod po mestu in na ljubljanskih ulicah večkrat skandirali “Lopovi, lopovi!”.

COMMENTS

Wordpress (0)