Zakaj afera “zalutali metki” vsaj kratkoročno bolj koristi vladajoči koaliciji? – Podporniki koalicije namreč s prstom kažejo na odgovornost opozicijo, ki pa v aferi vidi še en argument za predčasne volitve in odstop vlade, čeprav o tem predlogu opozicije danes državni zbor ne bo glasoval – TOPNEWS.si

Zakaj afera “zalutali metki” vsaj kratkoročno bolj koristi vladajoči koaliciji? – Podporniki koalicije namreč s prstom kažejo na odgovornost opozicijo, ki pa v aferi vidi še en argument za predčasne volitve in odstop vlade, čeprav o tem predlogu opozicije danes državni zbor ne bo glasoval

Zakaj afera “zalutali metki” vsaj kratkoročno bolj koristi vladajoči koaliciji? – Podporniki koalicije namreč s prstom kažejo na odgovornost opozicijo, ki pa v aferi vidi še en argument za predčasne volitve in odstop vlade, čeprav o tem predlogu opozicije danes državni zbor ne bo glasoval

Poslanci bodo danes, zadnji dan redne oktobrske seje, med drugim glasovali o kandidaturi Roka Svetliča za ustavnega sodnika ter odločili, ali je zakon o dolgotrajni oskrbi primeren za nadaljnjo obravnavo.

Izredni seji, ki bo sledila redni, pa bodo poslanci razpravljali o razmerah v državi, a o opozicijskem pozivu vladi k odstopu ne bodo glasovali. Na zahtevo opozicijskih poslanskih skupin LMŠ, SD, Levice, SAB in NeP bodo razpravljali o razmerah v državi.

Predlagatelji vladi očitajo vladanje z odloki, ustvarjanje izrednih razmer in politizacijo policije, zato so pripravili predlog priporočil, s katerimi bi DZ vladi predlagali odstop. Večina na odboru za notranje zadeve pa je ocenila, da priporočila niso utemeljena, in predlagane sklepe zavrnil. Današnje dogajanje na seji državnega zbora bo vsekakor potekala v senci  afere povezane z pošiljanjem grozilnih pisem  glavnim akterjem  vladajoče koalicije.

Čeprav je opozicija tudi predsednica SD-ja Tanja Fajon  na Twitterju ocenila, da gre za zavržno dejanje, pa to očitno ni zadovoljilo podpornikov vladne koalicije, “Tovrstne grožnje politikom, družini, komurkoli v naši družbi so nesprejemljive. Ostro jih obsojam. Kdorkoli priliva olje na ogenj, da smo dosegli tako zaskrbljujočo raven jeze ljudi, nezadovoljstva, nestrpnosti, tudi brezupa v družbi, je soodgovoren,” je poudarila Fajonova.

Predsednica SAB Alenka Bratušek pa je včeraj poudarila, da so razmere v državi slabe, za takšno stanje, ki se odraža tudi na protestih, pa je po njeni oceni odgovorna vlada. V stranki so tako prepričani, da lahko zgolj predčasne volitve situacijo v državi nekoliko umirijo. “Seveda pa je kakršnakoli grožnja komurkoli v naši državi nesprejemljiva,” je dodala in si tako nakopala jezo podpornikov vlade.

Nekdanji predsednik parlamenta Pavel Gantar pa je na Twitterju opozoril, da naslovniki grozilnih pisem niso prejeli, ampak so jim bila poslana, kar je demantiral notranji minister Aleš Hojs, da je on pismo prejel na dom.

 

V polemiko na družbenih omrežjih pa sta se zapletla še poslanec Marko Bandelli in Jelka Godec državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1452557521340731393

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1452193290644824064

 

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1452323851065495562

Polemiko, ki se je razvila na družbenih omrežjih ob aferi “zalutali metki” lahko preseka samo policija, če bo odkrila pošiljatelja pisma v kar pa nekateri že dvomijo.

Če policiji ne bo uspelo najti pošiljatelja grozilnih pisem, bo to še ena v seriji neraziskanih afer, ki so v treh desetletjih države ostale med »nerešenimi primeri«. Zadeva pa je očitno dober “kanon futer” v aktualnem spopadu za oblast pred naslednjimi volitvami. Afera “zalutali metki” za zdaj seveda bolj koristi vladajoči koaliciji, saj podporniki koalicije namreč s prstom kažejo na opozicijo, ki pa v aferi vidi še en argument za predčasne volitve in odstop vlade.

 

COMMENTS

Wordpress (0)