Po poročanju odvetnika je Zoran Stevanović pridržan zaradi 302 (2) člena KZ “hujskanje k upiranju”- Policija pridržala 22 oseb, med njimi tudi Zlatka Ćordića – TOPNEWS.si

Po poročanju odvetnika je Zoran Stevanović pridržan zaradi 302 (2) člena KZ “hujskanje k upiranju”- Policija pridržala 22 oseb, med njimi tudi Zlatka Ćordića

Po poročanju odvetnika je Zoran Stevanović pridržan zaradi 302 (2) člena KZ  “hujskanje k upiranju”- Policija pridržala 22  oseb, med njimi tudi Zlatka Ćordića

Kot so zapisali na  Facebook strani stranke Resni.ca Zorana Stevanovića. je po poročanju njegovega odvetnika Zoran Stevanović pridržan zaradi 302 (2) člena KZ “Hujskanje k upiranju”.

Policisti so sicer   danes potrdili, da so  trem osebam odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper javni red in mir in še nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Za čas trajanja shoda so v skladu z zakonom o nalogah in pooblastilih policije pridržali 22 oseb. Med pridržanimi sta bila tudi glasbenik Zlatan Čordić, ki je imel pred tem govor na shodu, ter predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki v zadnjih tednih poziva na shode. Kot so sporočili iz omenjene stranke, je Stevanović pridržan zaradi suma storitve kaznivega dejanja “hujskanja k upiranju”.

Kazenski zakonik v  drugem odstavku 302 člena določa:  “Če zaradi dejanja iz prejšnjega odstavka odločba ali ukrep državnega organa ni bil izveden ali je bila izvedba zelo otežena ali je to dejanje storil vodja skupine, se storilec kaznuje z zaporom do treh let.”

V prejšnjem odstavku pa piše:”(1) Kdor druge hujska k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki upravlja uradno dejanje, se kaznuje z zaporom do enega leta.”

Na Facebook strani raperja Zlatka pa je zgolj sporočajo, “da je Zlatko neustavno pridržan na Policijski postaji Moste. Pozivamo vse, da se zberemo pred Policijsko postajo Moste in zahtevamo, da ga takoj izpustijo na prostost”.  Novico so objavili pred 13 urami.

Odvetnik Zlatana Čordića David Sluga pa je sporočil, da je bil njegov “varovanec pridržan protipravno”, tudi njega so sicer policisti pridržali zaradi hujskanja k upiranju. V odločbi je zapisano, da je “kot vodja skupine protestnikov hujskal druge protestnike k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam in ukrepov državnih organov.” Zagrožena kazen za takšno dejanje je od enega do treh let zapora.

COMMENTS

Wordpress (0)