(V ŽIVO) Policija odstranjuje razgrete protestnike – Po incidentu na ljubljanski obvoznici se protest na Trgu republike nadaljuje – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Policija odstranjuje razgrete protestnike – Po incidentu na ljubljanski obvoznici se protest na Trgu republike nadaljuje

(V ŽIVO) Policija odstranjuje razgrete protestnike – Po incidentu na ljubljanski obvoznici se protest na Trgu republike nadaljuje

“Drugega izhoda več nimamo, kot da blokiramo Slovenijo in jo tako zaščitimo. Samo tako lahko še zaščitimo nas in naše otroke,” je v video nagovoru pred današnjimi protesti dejal Zoran Stevanović predsednik stranke Resni.ca in organizator sredinih protestov. Pred tem je Stevanovič na Facebooku objavil zapis, ki pa je bil kasneje spremenjen, ker “je bil narobe razumljen”, češ da poziva k državnemu udaru.

“Državni udar! Drugega izhoda več nimamo kot da blokiramo Slovenijo in jo tako zaščitimo. Samo tako lahko le zaščitimo nas in naše otroke,” je v vabilu na nadaljevanje sredinih protestov pred dnevi na Facebooku stranke Resni.ca zapisal kranjski mestni svetnik in predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović.

Na zapis Stevanovića se je takoj odzval predsednik vlade Janez Janša, ki ocenjuje, da gre za “odkrito grožnjo z državnim udarom” na katerega bi se po njegovi oceni morali odzvati organi pregona.

“Odkrita grožnja z državnim udarom je mogoča samo zato, ker sta tožilstvo in sodstvo s svojo tiho podporo nasilništvu, ploskanju kršiteljem proti #COVID19 ukrepov in grožnjam s smrtjo ustvarili ozračje kaosa, kjer #prvorazredni verjamejo, da so nedotakljivi,” je na Twitterju zapisal Janša. Stevanović  je na Facebooku kasneje zapisal, da oblast izvaja državni udar in ne, da je sam pozival k državnemu udaru.

“Janez Janša zelo dobro ve, da je upor ljudstva legalen in legitimen. Da pa tak ostane in da bo učinkovit, mora biti miren. Glasen, številčen in z močnim sporočilom, vendar bez nasilja. Prosimo Vas, ohranimo dostojnost in mirnost na današnjem uporu. Ne nasedajte na provokacije, ne prepirajte se s policisti, saj tudi njim srce igra, ko nas vidijo, da se borimo tudi za njihovo svobodo. Pridite vsi pred parlament ob 13. uri ali takoj, ko boste lahko. Ustavimo državo, zato da bi jo obranili. Naj bodo potomci ponosni na nas,” je objavljeno na Facebook strni stranke Resni.ca pred današnjimi protesti, ki se za razliko od prejšnjih tokrat začenjajo že ob 13.uri in jih na Topnewsu.si in You Tube kanalu Top TV prenašamo v živo.

 

COMMENTS

Wordpress (0)