“Državni udar! Drugega izhoda več nimamo” – Zoran Stevanović, organizator sredinih protestov na Trgu republike zagrozil z blokado države – TOPNEWS.si

“Državni udar! Drugega izhoda več nimamo” – Zoran Stevanović, organizator sredinih protestov na Trgu republike zagrozil z blokado države

“Državni udar! Drugega izhoda več nimamo” – Zoran Stevanović, organizator sredinih protestov na Trgu republike zagrozil z blokado države

 

“Državni udar! Drugega izhoda več nimamo kot da blokiramo Slovenijo in jo tako zaščitimo. Samo tako lahko le zaščitimo nas in naše otroke,”je v vabilu na nadaljevanje sredinih protestov na Facebooku stranke Resni.ca zapisal kranjski mestni svetnik in predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović.

Na zapis Stevanovića se je že odzval predsednik vlade Janez Janša, ki ocenjuje, da gre za “odkrito grožnjo z državnim udarom” na katerega bi se po njegovi oceni odzvati organi pregona.

“Odkrita grožnja z državnim udarom je mogoča samo zato, ker sta tožilstvo in sodstvo s svojo tiho podporo nasilništvu, ploskanju kršiteljem proti #COVID19 ukrepov in grožnjam s smrtjo ustvarili ozračje kaosa, kjer #prvorazredni verjamejo, da so nedotakljivi”.
je na Twitterju zapisal Janša.

Na družbenih omrežjih se je  razvila zanimiva debata, kjer sta se na isti strani v obsodbi  stališč Stevanovića našla sicer velika nasprotnika predsednik  SDS Janez Janša in poslanec SAB Marko Bandelli.  “Ta oseba je nevarna za narod, za državo. Sodstvo nima nič pri temu. Raje naj se vaš minister @aleshojs začne ukvarjati z grožnjo svobodi in demokraciji, ki jo povzroča ta oseba. S tem, da mu dovolite kar mu (že 2 nedovoljena shoda), dokazujete totalno inkompetenco,” je na Twitterju zapisal  posalnec SAB Marko Bandelli.

 

Sicer pa so odzivi na poziv Stevanoviča, da je potrebno “zadeve rešiti z državnim udarom” različni. Čeprav so bili protesti prejšnjo sredo dokaj mirni, praktično brez incidentov pa so se  prvi sredini protesti 15 . septembra sprevrgli v nasilje in spopad med policijo in protestniki.  Stevanović pa je za to sredo napovedal nove proteste.

 

COMMENTS

Wordpress (0)