(VIDEO) Opozicija uskladila sporazum o povolilnem sodelovanju – Vsebina sporazuma ostaja skrivnost do naslednjega tedna – TOPNEWS.si

(VIDEO) Opozicija uskladila sporazum o povolilnem sodelovanju – Vsebina sporazuma ostaja skrivnost do naslednjega tedna

(VIDEO) Opozicija uskladila sporazum o povolilnem sodelovanju – Vsebina sporazuma ostaja skrivnost do naslednjega tedna

Velik in pomemben dosežek opozicije je, da tokrat za spremembo noben ni “istrčaval” glede sporazumov,  je na Twitterju zapisal novinar Dela Uroš Esih. Svet stranke SAB, je nocoj prvi soglasno potrdil sporazum, ki so ga danes parafirali predsedniki štirih strank opozicije LMŠ, SD, Levica in SAB. Organi LMŠ, SD in Levice bodo sporazum obravnavali v soboto. Voditelji opozicijskih strank pa nja bi sporazum podpisali v prihodnjem tednu, v torek.

Teme, na katerih vztrajajo v SAB, so upokojenci, ki ostajajo prioriteta stranke tudi v naslednjem mandatu. Drugo je zdravstvo, kjer bo po besedah Bratuškove potrebno ogromno dela, saj so čakalne vrste iz dneva v dan daljše, bolniki pa ne dobivajo oskrbe, kot bi morali. Kot tretje je navedla še javno šolstvo, ki bo po tej vladi po oceni SAB prav tako potrebovalo določene spremembe in popravke.

“Razprava je bila zelo konstruktivna, članice in člani sveta stranke SAB pa smo prepričani, da bomo po volitvah dosegli rezultat, ki nam bo omogočal, da vladamo tej državi in jo vrnemo v normalo, s katere je skrenila pod vladavino Janeza Janše,” pa je dejal predsednik sveta stranke Roman Jakič.

COMMENTS

Wordpress (0)