(VIDEO) Sejo dveh parlamentarnih odborov, ki je bila sklicana zaradi spornega statusa “Društva za promocijo tradicionalnih vrednot,” je bila prekinjena, ker je minister za za kulturo Vasko Simoniti predčasno zapustil sejo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Sejo dveh parlamentarnih odborov, ki je bila sklicana zaradi spornega statusa “Društva za promocijo tradicionalnih vrednot,” je bila prekinjena, ker je minister za za kulturo Vasko Simoniti predčasno zapustil sejo

(VIDEO) Sejo dveh parlamentarnih odborov, ki je bila sklicana zaradi spornega statusa “Društva za promocijo tradicionalnih vrednot,” je bila prekinjena, ker je minister za za kulturo Vasko Simoniti predčasno zapustil sejo

Na 41. nujni seji komisij državnega zbora za peticije, človekove pravice in enake možnosti v odboru državnega zbora za kulturo, tako da na zahtevo poslanskih skupin SD, LMŠ, Levica, SAB in nepovezanih poslancev razpravljali o neonacizmu.

Skupna seja Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti ter Odbora za kulturo je bila predčasno prekinjena. Na njen so nameravali razpravljati o obsodbi neonacizma ter o tem, da ta ni v javnem interesu. Minister za kulturo Vasko Simoniti je sejo predčasno zapustil, predsedujoča Nataša Sukič pa je nato sklenila zasedanje odborov prekiniti.

Predstavniki poslanskih skupin SD, LMŠ, Levica, SAB in NeP so  pred skupno sejo Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti ter Odbora za kulturo s točko dnevnega reda “Neonacizem ni v javnem interesu,”podali izjavo.

https://twitter.com/StrankaSAB/status/1437388167372578816

Protestno tiskovno konferenco pa so pred sejo sklicali še v Aktivu delavk in delavcev v kulturi, njihovi predstavniki so bili prav tako povabljeni na sejo obeh odborov.

Na Simonitijev odhod so se odzvali tudi v Aktivu delavk in delavcev v kulturi. “Vse kar je ponudil Državnemu zboru in slovenski javnosti so bile nadvse obrabljene fraze SDS o “obsodbi vseh totalitarizmov” ter cela kopica žaljivk poslancem in pobudnikom seje. Poslance in politične stranke je med drugim oklical za nazadnjaške in mentalno zaostale. Na večkratne pozive po tem, da bi se izjasnil glede podpore MzK “Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot”, ki povsem očitno slavi Hitlerja, grozi in napoveduje nasilje pa ni odgovoril niti z eno samo besedo. Ko mu je zmanjkalo vnaprej pripravljenih žaljivk in relativiziranja, je ob odsotnosti kakršnihkoli vsebinskih argumentov preprosto pobegnil.”

V ADDK so prepričani, da “na smetišče zgodovine sodijo ideologije sovraštva in nasilja, ki so v očitnem nasprotju z našo ustavo in zakoni ter vsi koalicijski poslanci, stranke in bežoči ministri, ki s svojim delovanjem tovrstne ideologije v Sloveniji omogočajo in podpirajo.”

COMMENTS

Wordpress (0)