(V ŽIVO) Raper Zlatko izpuščen iz pripora, tožilka je že napovedala pritožbo – Tudi Zoran Stevanović že na prostosti, stranka Resnic.ca pa so sporočili, “da ne smejo organizirati, saj s tem ogrožajo svobodo Zorana” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Raper Zlatko izpuščen iz pripora, tožilka je že napovedala pritožbo – Tudi Zoran Stevanović že na prostosti, stranka Resnic.ca pa so sporočili, “da ne smejo organizirati, saj s tem ogrožajo svobodo Zorana”

(V ŽIVO) Raper Zlatko izpuščen iz pripora, tožilka je že napovedala pritožbo – Tudi Zoran Stevanović že na prostosti, stranka Resnic.ca pa so sporočili, “da ne smejo organizirati, saj s tem ogrožajo svobodo Zorana”

Raper Zlatko, ki je bil v 48 v policijskem pridržanju je izpuščen iz pripora. Pred okrožnim sodiščem so se  zbrali nekateri njegovi privrženci in novinarji. Raper Zlatan Čordić – Zlatko pa je bil ob 16. uri priveden pred preiskovalnega sodnika. Okoli pol osme ure zvečer je bil tudi uradno izpuščen iz 48-urnega pridržanja. A kot da še ni bilo dovolj provociranja, so bile njegove prve besede: “Lepo vas je videti brez maske!” Zatem pa dejal; “Rad bi se zahvalil odvetniku Davidu Slugi. Za vse komentarje se obrnite nanj. Jaz bi rad šel samo domov k otrokom in ženi.”

Tudi njegov odvetnik David Sluga je bil redkobeseden, očitno pa policija ni zbrala dovolj dokazov za sodno pridržanje ali pripor. Kot so sporočili z ljubljanskega okrožnega sodišča, je Nacionalni preiskovalni urad na zaslišanje pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Ljubljani privedel osumljenega, zaradi kaznivega dejanja hujskanja k upiranju. “Po zaslišanju osumljenega je navzoča okrožna državna tožilka predlagala, da sodišče obdolžencu odredi pripor za čas enega meseca od dneva, ko mu je bila odvzeta prostost. Preiskovalna sodnica pripora ni odredila,” so sporočili. O predlogu tožilstva bo odločal senat Okrožnega sodišča v Ljubljani.

»Da bi zbrali dovolj dokazov, je moralo veliko kriminalistov pregledovati elektronske posnetke in drug dokazni material. Moram poudariti, da ne sodeluje samo NPU, ampak tudi druge enote. NPU je tako včeraj zjutraj na pobudo našega preiskovalca primer prevzel, saj lahko za uspešen potek preiskave zagotovimo ustrezne prostore in kadre. Vedeti je treba, da so bili ljubljanski kriminalisti polno zasedeni tudi z včeraj napovedanimi protesti in je bilo kadra, da bi uspešno izpeljali postopek do konca, enostavno premalo,« pojasnjuje Grah Lazarjeva in že vnaprej zanika kakšne koli politične vzvode za prevzem primera.

Zjutraj so na domu kranjskega svetnika in vodje gibanja Resni.ca Zorana Stevanovića policisti in kriminalisti opravili hišno preiskavo, saj ga sumijo hujskanja k upiranju. Preiskali so tudi sedež gibanja. Policija pa je kot kaže ocenila, da pri Zoranu Stevanoviću ni pripornih razlogov zato je bil Stevanović popoldne že doma. V stranki Resni.ca ša so popoldne še v času zaslišanja Zorana Stevanovića sporočili , da stranka Resni-ca ne  bodo več organizirali protestov: ” Žal vam moramo sporočiti, da ga v stranki Resni.ca ne smemo organizirati, saj s tem ogrožamo svobodo Zorana, ” so med drugim zapisali na svoji Facebook strani  v stranki Resni.ca.  Ali gre samo za začasno odločitev ni popolnoma jasno. Celotno sporočilo objavljamo spodaj v integralu.

“Medtem ko se bo zakonito nakazalo pol milijona evrov za PROMOCIJO e-vinjet, ki jo bomo itak vsi morali imeti – ampak promocija je obvezna in slučajno je ponudbo oddal le Pristop – no, medtem je policija naredila preiskavo na domu Zoran Stevanović, preiskavo v pisarni ter preiskavo avtomobilov, in sicer v prisotnosti njega, žene in odvetnika. Zasegli so več predmetov.

Sedaj je na vrsti zaslišanje.

Naj vas obvestimo, da je Zoran še vedno borec in pozitivnih misli. Zato hvala vsem za skrb. 💜

Veliko vas je spraševalo tudi to, kdaj bo naslednji upor. Žal vam moramo sporočiti, da ga v stranki Resni.ca ne smemo organizirati, saj s tem ogrožamo svobodo Zorana.

Mi pa se medtem selimo na Telegram, kjer vas bomo obveščali o vseh novicah povezanih z Zoranom in našo vladno garnituro: https://bit.ly/resnica_telegram

POSEBNO SPOROČILO: Ker so se v preteklih dveh dneh pojavljali dvomi, laži, dileme, vprašanja, skrbi itd., sporočamo, da se je ekipa že ob pridržanosti odločila, da vam bo celotno zgodbo povedal Zoran sam, ko pride na prostost.
V kolikor imajo z njim drugačne načrte in ga bodo na nek način zadržali v priporu, bomo zapisali celotno zgodbo na vseh naših kanalih – jutri, saj se danes izteče 48 urni rok za pridržanost. Hvala za razumevanje”.

COMMENTS

Wordpress (0)