Je bil petkov vdor na RTV slovenska mini repriza vdora v Kapitol? Na družbenih omrežjih se nadaljuje obračunavanje, kdo je ogovoren za “štalo” na RTV – TOPNEWS.si

Je bil petkov vdor na RTV slovenska mini repriza vdora v Kapitol? Na družbenih omrežjih se nadaljuje obračunavanje, kdo je ogovoren za “štalo” na RTV

Je bil petkov vdor na RTV slovenska mini repriza vdora v Kapitol? Na družbenih omrežjih se nadaljuje obračunavanje, kdo je ogovoren za “štalo” na RTV

Čeprav so Troha in njegovi iz gibanja OPS do sedaj stalno objavljali svoje akacije in dogajanje pred RTV Slovenija, pa manjka ključen trenutek oziroma posnetek, kdo je predlagal vdor na RTV Slovenija in sprejel odločitev, da po več mesecih “obleganja” vdrejo v javno televizijo.

Na družbenih omrežjih se je takoj začela polemika, kjer so, predvsem zagvorniki sedanje vladajoče garniture, zadevo obrnili v svoj prid in s prstom pokazali na na akcije Jaše Jenulla in petkovih kolesrajev, incident na Triglavu in na protest novinarjev RTV-ja proti Janezu Janši.

“Dobro se je spomniti, kdo je začel “štalo” na samoimenovani Javni tv… vreščeče skrajnoleve komisarke in Bricelj-Fricelj…,” je na Twitterju zapisal Drago Carti, ki mu je pritrdil tudi predsednik vlade Janez Janša, češ da z enakimi valtl ni bil obsojen
“Vdor v poslopje RTV Slovenija ali katero koli drugo javno zgradbo nima nobene zveze s svobodo izražanja. Je nasilje nad to svobodo. Storiti je treba vse, da se vsako samovoljno in nasilno prilaščanje javnega prostora in grožnje obsodi in kaznuje z enakimi vatli vedno in povsod”.

Ne desni se poleg formalnih obsodb sicer privoščljivo muzajo ob vdoru Trohe in njegovih v studije RTV Slovenije.

Na drugi strani pa lahko prebiramo teorije o isntrumentaliziranosti Trohe in njegove skupine, v kateri naj bil bil tudi človek, ki je na Triglavu udaril Teo Jarc.

https://twitter.com/theevilevi/status/1434147937718874119

“Pred točno sedmimi leti so Janševi podporniki zasedli vhod v Dnevnik »Zasedbo vhoda v Časopisno hišo Dnevnik je množica nato sklenila z glasnim vzklikanjem »Janša, Janša!«. Nekateri v množici so med skandiranjem priimka predsednika SDS tudi iztegnili desnice,” je na družbenem omrežju spomnil Andrej Albreht.

Olja na ogenj je včeraj prilil še Janez Janša, ki je dejal, da bomo: “Na naslednjih volitvah v Sloveniji izbirali med razvojnim programom vlada RS in nerazvojem, politično pa med ustavno demokracijo in levim fašizmom, ki si zaradi podpore dela  #MSM nasilno in nekaznovano prilašča vse več javnega prostora”.

COMMENTS

Wordpress (0)