Rumeni jopiči: “Nadlegovanje Janeza Janše ponovno dokazuje, da potrebujemo desno milico – domobrance, če želite”- Pripadniki protestniškega gibanja pa naj bi dobili direktne grožnje z omembo “končanja po hitrem postopku” – TOPNEWS.si

Rumeni jopiči: “Nadlegovanje Janeza Janše ponovno dokazuje, da potrebujemo desno milico – domobrance, če želite”- Pripadniki protestniškega gibanja pa naj bi dobili direktne grožnje z omembo “končanja po hitrem postopku”

Rumeni jopiči: “Nadlegovanje Janeza Janše ponovno dokazuje, da potrebujemo desno milico – domobrance, če želite”- Pripadniki protestniškega gibanja pa naj bi dobili direktne grožnje z omembo “končanja po hitrem postopku”

Apeliram na vse domoljube, da začnete militantstvo tiho sponzorirati in podpirati. Zavedam se, da je težko – z demokratičnimi ideali – ampak demokracija umira in policija je sovražna,” so na na svojem Twitter profilu zapisali Rumeni jopiči.

 

Zapis je vznemiril predsednico stranke SAB Alenko Bratušek, ki je na Twitterju zapisala: “Medtem, ko poslanka SDS #Škrinjar v DZ zahteva minuto molka v poklon vsem mrtvim zaradi totalitarnih režimov, rumeni jopiči, ki so financirani s strani SDS, vlade zahtevajo ustanovitev domobranskih milic in militantnega delovanja! Kam nas pelje ta vlada? #nevarno #sprenevedanje”.

 

“V Sloveniji pa smo priča masovnemu zanikanju, še posebej posledic in same narave komunističnega režima. V parlamentu imamo tri stranke, katerih najvidnejši predstavniki ta režim prikazujejo kot nekaj, kar ni bilo nič slabega. Ena od teh strank daje ta režim kot primerjalni model, kako naj bi se država razvijala v bodoče,” je danes  dejal premier Janez Janša na mednarodni konferenci “Navidezna sprava: tranzicijski procesi v srednji in vzhodni Evropi v primerjalni perspektivi” ob dnevu spomina na žrtve totalitarnih režimov. Poudaril je, da se zločin o Srebrenici velikokrat omenja kot največji zločin po 2. svetovni vojni, kar seveda ni res. “Srebrenica je bila velik zločin, a število pobitih tam je, v primerjavi s pol milijona pobitimi v Jugoslaviji po drugi svetovni vojni, bistveno manjše. Je pa tudi Srebrenica posledica tega zla, ki se je skušal opravičevati s spopadom z nekim drugim zlom, nacionalnim socializmom.”

Nadaljeval je, da se je v svetu desetletja govorilo o poskusu zanikanja holokavsta in da imajo nekatere države to opredeljeno celo kot kaznivo dejanje. “V Sloveniji pa smo priča masovnemu zanikanju, še posebej posledic in same narave komunističnega režima. V parlamentu imamo tri stranke, katerih najvidnejši predstavniki ta režim prikazujejo kot nekaj, kar ni bilo nič slabega. Ena od teh strank daje ta režim kot primerjalni model, kako naj bi se država razvijala v bodoče,” je dejal premier in dodal, da smo po eni strani imeli nek pozitiven razvoj, kakorkoli okrnjen, po drugi strani pa negativen razvoj. “Še posebej skrbi, ker so med tistimi, ki totalitarni režim prikazujejo kot nekaj dobrega, tudi številni mladi, ki so šli čez slovenski šolski sistem v zadnjih desetletjih, in kjer je bila pri vzgoji in izobraževanju narejena strateška napaka, ki seveda ni bila slučajna,” je dejal predsednik vlade Janez Janša.

Iz protestne ljudske skupščine pa so danes javnosti sporočili, da so pripadniki protestnega gibanja doletele digitalne grožnje na domačem naslovu. “Urban Purgar vodja skrajno-desničarske organizacije “rumenih jopičev”, zagovornik Hitlerja in predsednik “Društva za promocijo tradicionalnih vrednot”, ki mu je MzK pod vodstvom Vaska Simonitija podelilo status “organizacije v javnem interesu” je v Soboto 21.8. na Twitterju pred vrati domačega naslova Jaše Jenulla posnel fotografijo domofona in zraven objavil povsem direktno grožnjo z omembo “končanja po hitrem postopku”.

COMMENTS

Wordpress (0)