(VIDEO)”Nisem še razmišljal, o tem, kaj si bom kupil” – Luka Dončić o tem, da ni razmišljal, kaj bo naredil z denarjem – V naslednjih petih letih bo zaslužil 207 milijonov dolarjev oziroma 176 milijonov evrov – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Nisem še razmišljal, o tem, kaj si bom kupil” – Luka Dončić o tem, da ni razmišljal, kaj bo naredil z denarjem – V naslednjih petih letih bo zaslužil 207 milijonov dolarjev oziroma 176 milijonov evrov

(VIDEO)”Nisem še razmišljal, o tem, kaj si bom kupil” – Luka Dončić o tem, da ni razmišljal, kaj bo naredil z denarjem – V naslednjih petih letih bo zaslužil 207 milijonov dolarjev oziroma 176 milijonov evrov

Novinarska konferenca Luke Dončića v hotelu Intercontinental ob podpisu pogodbe je minila v sproščenem vzdušju, čeprav je  slovenski zvezdnik podpisal najvišjo pogodbo v slovenski športni zgodovini. Poleg Dončića je bila na tiskovni konferenci tudi celotna Dallasova delegacije, v kateri so bili lastnik Mark Cuban, športni direktor Nico Harrison, njegov pomočnik Michael Finley, svetovalec Dirk Nowitzki in trener Jason Kidd.

“To je zame zelo poseben trenutek, hvala Dallasu za to ponudbo. Kot otrok sem sanjal, da bom igral v Ligi NBA, zdaj pa to podaljšanje pogodbe za pet let z Dallasom. Niti za trenutek nisem dvomil o podaljšanju z Mavericksi. Zagotovo se moram v prvi vrsti zahvaliti svojemu managerju Enriqueju Villalobosu, pa seveda mojemu dekletu, očetu in mami. Danes sem res srečen,” je povedal Dončić. S čim se bo nagradili zdaj, ko je podpisal to izjemno pogodbo?  “Znesek je res visok. Tega nisem nikdar pričakoval. Tudi razmišljal nisem, kaj si bom kupil. Skušam še procesirati, da se to res dogaja”.

“Danes so se mi uresničile sanje. Košarka mi je dala veliko in me popeljala v čudovite kraje. Počaščen sem, da ostajam v Dallasu in da ostajam del družine Mavericksov. Klubu sem predan in cenim podporo navijačev. Poleg pogodbe lahko z veseljem oznanim tudi, da bomo povečali obseg dela Fundacije Luke Dončića. Gre za mednarodno neprofitno organizacijo, ki bo pomagala meni ljubim krajem, kot sta domača Slovenija in severni Teksas. V sodelovanju z 2K Foundations bomo v Sloveniji kmalu odprli dve košarkarski igrišči. Preuredili bomo igrišča, na katerih sem vadil kot otrok, in zelo se veselim, da bodo imeli otroci priložnost igrati na istih igriščih kot jaz in gojiti iste sanje, kot sem jih jaz. Komaj čakam na prihodnost, ki me čaka na košarkarskem igrišču in ob njem.” Na novinarski konferenci, ki je potekala v slovenskem, angleškem in španskem jeziku, je 22-Ljubljančan razlagal, kako srečen je, da ostaja del Dallasove družine.

“Zame je to poseben trenutek. Hvala Dallasu za priložnost. Nisem si mislil, da se bo to zgodilo. Hvala številnim. Tudi ljudem v Madridu, BDA, dekletu, ki me podpira, očetu in mami, vsem, ki so mi stali ob strani. Očitno ni bila slaba ideja, da sem odšel v Madrid.”

V prvem letu bo zaslužil 35.700.000 dolarjev, v drugem 38.556.000 dolarjev, v tretjem 41.412.000 dolarjev, v četrtem 44.268.000 in v petem 47.124.000. Ali bo vstopil v peto leto pogodbe, bo Dončić odločil sam. Po plačilu vseh davkov mu bo ostalo okoli 125 milijonov dolarjev.

Dončić bo odigral še zadnje leto po pogodbi novinca, ki mu je preostala. Ta mu bo v prihodnji sezoni navrgla 10.174.391 dolarjev. Potem stopi v veljavo nova pogodba, ki jo je danes podpisal. Luki Dončiću sicer ne bo ostal omenjeni bruto  znesek, na račun bo v petih letih padlo okrog 107 milijonov evrov neto. A pogodba bo začela veljati šele leta 2022. Naslednjo sezono bo torej Dončić po stari pogodbi zaslužil 8,7 milijona evrov bruto, v sezoni 2022-2023 že 30,5 milijona bruto, v sezoni 2023-2024 32,8 milijona, v sezoni 2024-2025 35,3 milijona, v četrti sezoni nove pogodbe pa 37,7 milijona

Želim se zahvaliti prebivalcem Slovenije za lepo dobrodošlico. Rad bi pohvalil vse, ki so nas sprejeli. Vsi so bili gostoljubni, imate neverjetno hrano, in vino, vino, vino … To je zgodovinski dan za Dallas Maverickse. Vedeli smo, da je Luka dober, vendar nismo se zavedali, da je tako dober. Ni pa samo odličen košarkar, je tudi izjemen človek. Zagotovo bo imel tako kariero in bo pristal v hiši slavnih kot Dirk Nowitzki. Hvala za tvoj trud Luka, to je le začetek,” je povedal Cuban. Lastnik Dallasa je povedal, da se z vodstvom Lige NBA pogovarjajo tudi o kakšni prijateljski tekmi v Sloveniji.

COMMENTS

Wordpress (0)