(VIDEO) Žalost v očeh slovenskih zvezdnikov in veselje navijačev po vrnitvi slovenskih košarkarjev – TOPNEWS.si

(VIDEO) Žalost v očeh slovenskih zvezdnikov in veselje navijačev po vrnitvi slovenskih košarkarjev

(VIDEO) Žalost v očeh slovenskih zvezdnikov in veselje navijačev po vrnitvi slovenskih košarkarjev

Slovenski košarkarji so se dan po tekmi za bronasto medaljo na olimpijskih igrah že vrnili iz Tokia. Na letališču jih je pozdravilo nekaj sto navijačev. Še preden so športniki stopili pred navijače, je potekala novinarska konferenca Olimpijskega komiteja Slovenije, na kateri sta sodelovala selektor reprezentance Aleksander Sekulić in košarkarski zvezdnik Luka Dončić.  Veselje in  huronski vzkliki  “Luka, Luka, mi Slovenci…”, je odmevalo na letališču Brnik, kamor so že  okoli 17 ure ure prišli  navijači in občudovalci na letališče Brnik, da bi pozdravili  slovensko košarkarsko reprezentanco, pa ni mogli prekriti žalosti v očeh nekaterih članov reprezentance, ker domov niso prinesli tako želene medalje.  Košarkarji so se jim zahvali z pozdravi in avtogrami, ki so jih razdelili predvsem med mlajšo publiko.

https://twitter.com/Val202/status/1424419933723795459

https://twitter.com/TeamSlovenia/status/1424400729716916224

“Hvala vsem navijačem, ki so vstajali sredi noči in nas spodbujali. Ni isto, seveda, če ni navijačev v dvorani, ampak mi smo čutili njihovo podporo. Takoj po tekmi z Avstralijo je bilo razočaranje veliko, saj smo si močno želeli medaljo. Zdaj se zavedamo, da smo med najboljšimi štirimi na svetu. To se ne zgodi vsak dan. Veliko smo se naučili iz tega,” je na novinarski konferenci takoj po prihodu  na letališče Jožeta Pučnika dejal Dončić. “Vem, kakšni občutki so bili po evropskem naslovu. To hočem občutiti še enkrat,” je nadaljnje reprezentančne akcije napovedal Dončić.

https://twitter.com/Sport_Klub_Slo/status/1424417622414675970

Predsednik olimpijske zveze Slovenije Bogdan Gabrovec je najprej spregovoril: “Vsi, ki mislijo, da bi tu morala biti medalja, se motijo. Fantje, vsem iskrena hvala, pokazali ste Sloveniji, da zmoremo. Tudi naslednjim generacijam ste dokazali, da zmorejo.” Predsednik košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je na kratko povedal: “Pravljica se nadaljuje.”

https://twitter.com/SabinaVader/status/1424420758843973639

Selektor Sekulić je o dosežkih na olimpijskih igrah v Tokiu povedal: “Za nas se je pot začelaa v začetku junija. Nismo si predstavljali, da bom ona prvih olimpijskih igrah lahko posegli po medaljah. Zmanjkalo je malo sreče. Če bi mi pred kvalifikacijami nekdo rekel, da bomo izgubili v polfinalu proti Franciji v zadnji sekundi bi takoj podpisal. Predvsem pa sem ponosen na fante in način na katerega so predstavili našo državo.” O svojem vodenju reprezentance pa dodal: “V veliko čast mi je biti selektor slovenske reprezentance, moje domovine. Reprezentanca ni bila v slabem stanju, ko sem jo prevzel. Prišle so kvalifikacije za olimpijske igre. Na koncu smo spisali res lepo zgodbo. Ponosen sem, da sem lahko del te zgodbe.”

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)