(VIDEO) Major Troha pred RTV-jem postavil improviziran studio in intervjuja politike – Vse skupaj spominja na amaterske video posnetke Al Kaide in ISISA – Prva “žrtev” je bil Dejan Židan – TOPNEWS.si

(VIDEO) Major Troha pred RTV-jem postavil improviziran studio in intervjuja politike – Vse skupaj spominja na amaterske video posnetke Al Kaide in ISISA – Prva “žrtev” je bil Dejan Židan

(VIDEO) Major Troha pred RTV-jem postavil improviziran studio in intervjuja politike – Vse skupaj spominja na amaterske video posnetke Al Kaide in ISISA – Prva “žrtev” je bil Dejan Židan

Potem ko že dva meseca Gibanje OPS neuspešno čaka pred RTV Slovenija, da jih sprejmejo in “dostavijo vse dokaze, kako je virus Covid-19 zarota” in se soočijo s stroko, je omenjeno gibanje sinoči pred RTV-jem uprizorilo pravi resničnostni šov in naredilo intervju s poslancem državnega zbora Dejanom Židanom, ki je sicer nastopil v eni od oddaj nacionalke.

“Torej zakaj nas vsi ignorirajo, če smo mi po vaše verska sekta,” je na njihovem Facebooku zapisal eden od fenov majorja Trohe. Posnetek pogovora z Dejanom Židanom o noveli zakona o nalezljivih boleznih je sicer posnet skoraj v popolni temi kar s prenosnim telefonom.

Zadeva močno spominja na videe, ki smo jih lahko gledali z bližnjega vzhoda, kjer so Al Kaida in druge teroristične organizacije preko amaterskih videoposnetkov sporočale svoj politični “statement” ali pa hkrati zahtevale odkupnino za kakšnega ugrabljenega politika, gospodarstvenika ali novinarja.

Skupine islamskih skrajnežev, so se pogosto preko video posnetkov lažno predstavljale kot del mednarodne teroristične mreže Al Kaide v Evropi, ki so Evropejcem ponovno grozile z uničenjem in jim obljubljale “krvavo vojno”. Pozneje je podobno taktiko prevzela Islamska država oziroma ISIS.

Dejan Židan sicer ni bil ugrabljen pred RTV-jem, vendar je bil soočen z vsemi teorijami zarote glede covida-19 in cepljenja, kjer se je sicer uspešno upiral in razlagal, da virus ni izmišljen, ampak je realnost. Je pa bil deležen žolčnih polemik zaradi podpore cepljenju.

Židan je pojasnil, da gre zgolj za nasprotovanje noveli zakona o nalezljivih boleznih, ki mu je državni svet včeraj izglasoval veto.

To pa očitno ni dovolj za nasprotnike zakona in represivnih ukrepov, ki že zbirajo podpise za referendumu o zakonu.

“S katastrofalnimi spremembami zakona o nalezljivih boleznih si je vlada ustvarila zakonsko podlago za morebitna kriminalna dejanja in nadaljnje kratenje človekovih pravic in omejevanje svobode v imenu “skrbi za zdravje ljudi” in to zaradi bolezni, ki ima stopnjo umrljivosti manj kot 1%. Nujno je potrebno doseči, da tudi ta, za ljudi škodljivi zakon pade. Zelo se mudi, zato vas prosim, če poskušate zbrati čim več podpisov na priloženem obrazcu in jih še danes, v torek 13.7.2021, PRIPOROČENO POŠLJETE na navedeni naslov,” so zbiratelji podpisov zapisali na eni od Facebook strani.

COMMENTS

Wordpress (0)