(VIDEO) “Razcepili so nas na točki, kjer nikoli ne bi smelo biti vrzeli” – V vladajoči SDS zaradi rezultatov referenduma vroče – Danes analiza na seji izvršilnega odbora stranke – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Razcepili so nas na točki, kjer nikoli ne bi smelo biti vrzeli” – V vladajoči SDS zaradi rezultatov referenduma vroče – Danes analiza na seji izvršilnega odbora stranke

(VIDEO) “Razcepili so nas na točki, kjer nikoli ne bi smelo biti vrzeli” – V vladajoči SDS zaradi rezultatov referenduma vroče – Danes analiza na seji izvršilnega odbora stranke

Čeprav je včeraj vodja poslanske skupine SDS-a Danijel Krivec ocenil, da po nedeljskem referendumu “voda še vedno teče tako, da ne vem, zakaj bi se kar koli ustavilo. Dež bo padal in s tem v zvezi ne vem, zakaj bi se v koaliciji kar koli dogajalo,” pa se vsaj po neformalnih omrežjih širi nezadovoljstvo zaradi “plebiscitnega” poraza novele zakona o vodi.

Tako je za danes popoldne sklicana seja izvršilnega odbora stranke, na kateri bo beseda tekla tudi o porazu na nedeljskem referendumu. Glavno tajništvo stranke je sicer vsem članom in simpatizerjem v zvezi s tem poslalo naslednji dopis:

“Hvala vsem, ki ste se udeležili glasovanja na referendumu in podprli spremembo zakona o vodah, ki so zagotavljale več sredstev za ureditev poplavnih območij in bi zdravo pitno vodo še dodatno zaščitili. Hkrati se zahvaljujemo vsem za vaš nesebičen trud in napor, ki ste ga vložili, da so se volitev udeležili tudi sorodniki in prijatelji.
Razcepili so nas na točki, kjer nikoli ne bi smelo biti vrzeli. Žal se je med nasprotniki zakona znašla celotna leva garnitura z močnim kapitalskim in medijskim zaledjem, vendar si bomo še naprej prizadevali, da bo škoda za naše prihodnje rodove čim manjša”

Ostanite zdravi in prijazen pozdrav,
Glavno tajništvo

Danijel Krivec je sicer včeraj ocenil: “Ne bom rekel, da je slabo skomunicirano. Treba je vedeti, da ko se v bistvu ves nevladni sektor postavi na stališče, da je vse narobe, je temu težko z argumenti parirati. Tako da me čudi, da se je v kampanji na nek način z nekimi argumenti, ki ne stojijo, prepričala večina državljanov, da so to podprli.”

Ministru Andreju Vizjaku po mnenju Krivca ni treba odstopiti, prav tako meni, da rezultat ne bo imel velike vloge na delovanje koalicije. V SDS-u pa se pojavljajo kritike na račun referendumske kampanje, ki jih praktično s strani zagovornikov zakona ni bilo.

Mladi za podnebno pravičnost bodo danes ob 12.50 pred ministrstvom za okolje in prostor zahtevali odstop ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka.

COMMENTS

Wordpress (0)