(VIDEO) Matej Tonin: Afero z e-maili preiskuje OVS – Obveščevalno varnostna služba MORS -“Me bodo še danes priprli?” pa se na Twitterju sprašuje Bojan Požar – TOPNEWS.si

(VIDEO) Matej Tonin: Afero z e-maili preiskuje OVS – Obveščevalno varnostna služba MORS -“Me bodo še danes priprli?” pa se na Twitterju sprašuje Bojan Požar

(VIDEO) Matej Tonin: Afero z e-maili preiskuje OVS – Obveščevalno varnostna služba MORS -“Me bodo še danes priprli?” pa se na Twitterju sprašuje Bojan Požar

 

“Maili, kateri maili,” se je Matej Tonin začudil ob vprašanju glede elektronskih naslovov novinarjev, ki so pošiljali določena vprašanja na ministrstvo za obrambo.

“V zvezi s tem preiskavo vodi OVS Obveščevalno varnostna služba ministrstva za obrambo. O zaključkih še nisem bil obveščen tako, da nimam o tem mnenja,” je dejal obrambni minister Matej Tonin.

Novinarji Sveta 24, POP TV ja in Večera so v torek na ministrstvo za obrambo poslali vprašanja glede udeležbe ministra Mateja Tonina na vrhu zavezništva Nato v Bruslju. Novinarska vprašanja je s komentarjem o usklajenem delovanju MSM medijev objavil Bojan Požar na svojem portalu.

V Društvu novinarjev Slovenije so ogorčeni nad dejstvom, da so uslužbenci Morsa ne le vsebino novinarskih vprašanj, ampak tudi posnetek zaslona z elektronskimi naslovi, posredovali portalu.

Matej Tonin je na vprašanje, ali je bila preiskava sprožena na njegovo pobudo, dejal: “Poglejte, vse take zadeve ne preiskuje minister za obrambo, ampak jih preiskuje v našem resorju obveščevalno varnostna služba MORS. Bil sem obveščen, da to delajo, nisem pa obveščen o zaključkih njihovega dela”.

“Bil sem obveščen, da naj bi informacijska pooblaščenka sprožila nek postopek, to je pa vse, kar vem”.
“Me bodo še danes priprli?” pa se na Twitterju sprašuje Bojan Požar.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1405882177217237001

Bojan Požar, ki je na Twitterju objavil pisno vprašanja novinarjev, je elektronske naslove novinarjev sicer na zahtevo Twitterja umaknil, se pa sicer čudi, “da večji del Flag of Slovenia novinarske srenje javno spodbuja, navija, celo zahteva, da novinarski vir iščejo vojaški obveščevalci in drugi državni organi. Nižje pa verjetno res ne gre?!”

[Iz minute v minuto] Danes poteka 12. Kongres Slovenske demokratske stranke

COMMENTS

Wordpress (0)