Bloomberg: Brexit je poleg izvolitve Trumpa za predsednika najneumnejša stvar, ki jo je kdajkoli storila kakšna država – TOPNEWS.si

Bloomberg: Brexit je poleg izvolitve Trumpa za predsednika najneumnejša stvar, ki jo je kdajkoli storila kakšna država

Bloomberg: Brexit je poleg izvolitve Trumpa za predsednika najneumnejša stvar, ki jo je kdajkoli storila kakšna država

Ameriški politik, podjetnik in filantrop, Michael Bloomberg je za britanski Guardian izjavil, da je Brexit “najneumnejša zadeva, ki jo je kdajkoli storila kakšna država, poleg izvolitve Trumpa za predsednika ZDA”.

Bivši župan New Yorka je na tehnološki konferenci v Bostonu pred dvema tednoma izjavil, da bi “dvakrat razmislil o gradnji evropskega središče v Londonu, če bi vedel, da bo Velika Britanija zapustila EU”.

“Trumpirali smo Brexit”

“Moja bivša soproga je Britanka, hčerki imata britanski potni listini, imamo radi Anglijo – ki je oče naše države (ZDA). Vendar to, kar delajo ni dobro in nima lahkega izhoda iz situacije saj, če ne plačajo nekakšne kazni, bi lahko vsi drugi izstopili”, je dejal Bloomberg za britanski Guardian in dodal:

“Pred tem sem dejal, da je Brexit najneumnejša zadeva, ki jo je kdajkoli storila kakšna država, nato pa smo jo (Američani) “Trumpirali”.”

Michael Rubens Bloomberg se je rodil leta 1942 v Bostonu, v judovski družini. Je globalist, ameriški poslovnež (globalne finančne storitve, množični mediji in računalniška oprema), avtor, politik in filantrop. Njegovo premoženje je bilo julija letos ocenjeno na 53.4 milijarde dolarjev, kar ga uvršča na 6. mesto najbogatejših oseb v ZDA in 10. mesto najbogatejših v svetu. Pridružil se je pobudi The Giving Pledge, kjer se milijarderji obvezujejo, da bodo namenili v pomoč drugim (v človekoljubne namene) polovico svojega premoženja. Pred letom 2001 je bil demokrat, do 2007 republikanec, od 2007 pa je politično neodvisen.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    No res je kar pravi slabše je le še ,če izvoliš za predsednika Barakarja in Killary le to je še hujše.