Obrambni minister Matej Tonin bo moral “v milnico” – Kako je Matej Tonin na tanku v beli srajci poškropljeni z blatom in blatnih hlačah na družbenih omrežjih postal “lahka tarča” kritikov – TOPNEWS.si

Obrambni minister Matej Tonin bo moral “v milnico” – Kako je Matej Tonin na tanku v beli srajci poškropljeni z blatom in blatnih hlačah na družbenih omrežjih postal “lahka tarča” kritikov

Obrambni minister Matej Tonin bo moral “v milnico” – Kako je Matej Tonin na tanku v beli srajci poškropljeni z blatom in blatnih hlačah na družbenih omrežjih postal “lahka tarča” kritikov

“Še naprej bom na teren hodil v delovni obleki. Današnji obisk tankistov Slovenske vojske je znova dokazal, da poslovna obleka za teren pač ni primerna. Pika!,” je na Twitterju zapisal Matej Tonin, ki se vozi na tanku v beli srajci in hlačah, oboje poškropljeno z blatom.

Fotografije ministra Tonina poškropljenega od glave do pete z blatom je na Twitterju sprožila različne asociacije tudi na čas, ko so vojaški obvezniki služili v tankovskih enotah JLA. “Ko sn mogo tisto leto v JLA služit, smo take patrone v kantino po čike pošiljali. Če je bil pridn, smo mu zraven še gnar za napolitanke dali,” je na Twitterju zapisal uporabnik Božo Simonovič.

https://twitter.com/RobertMarkelj/status/1402720015623802880

Spet drugi so iskali globje analize PR poteze obrambnega ministra na fotografiji, ki bo verjetno še dolgo polnila časopisne stolpiče in družbena omrežja.

https://twitter.com/PreglArjan/status/1402711662688354309

Spet drugi so dobili asociacijo na nedavno ekološko katastrofo v Hočah. Nekateri pa bi ministra Tonina poslali še na kakšne druge “operacije”.

https://twitter.com/_MegWhite_/status/1403034711627292674

Čeprav je “ometavaje z blastom”  nacionalni šport v politiki tako doma kot v tujini, čeprav so na koncu mandatov običajno vsi umazani, pa bi sodeč po odzivih na tviterju tokrat morali Mateju Toninu  dobesedno “pomagati iz blata”. Odzivi na fotografije so namreč še bolj “umazani”, kot je bil Matej Tonin po vožnji s tankom.
Se še spomnite kratkega mandata nekdanjega obrambnega ministra Alojza Krapeža. Po dobrega pol leta ga je s položaja odnesla afera s stanovanji; obrambno ministrstvo je namreč prodalo tri manjša stanovanja, da je kupilo eno večje za ministra. Ko je prišlo vse na dan, je minister nastopil v zabavni oddaji, v kateri je natopil  z znanim in se s toboganom zapeljal v milnico in prepeval Briga me. Naj ga je brigalo ali ne, položaj je moral zapustiti.

 

COMMENTS

Wordpress (0)