Fortenova skupina je postala edini lastnik Mercatorja – TOPNEWS.si

Fortenova skupina je postala edini lastnik Mercatorja

Fortenova skupina je postala edini lastnik Mercatorja

V petek, 1. aprila 2022, je Fortenova grupa pridobila vse preostale delnice Mercatorja in postala njegova stoodstotna lastnica. S prenosom skupno 621.251delnic na Fortenova grupo je bil zaključen postopek izločitve manjšinskih delničarjev iz lastništva Mercatorja, Fortenova grupa pa je postala edini delničar Mercatorja.

“S to zadnjo transakcijo smo zaključili nakupni proces, ki se je pravzaprav začel leta 2014, in dejstvo, da je bil ta zadnji korak narejen ob tretji obletnici Fortenova grupe, je za nas še posebej simbolično. To je bil dolg in zahteven proces, s številnimi pravnimi in finančnimi koraki, ki pa so vsi vodili in pripeljali do končnega cilja: oblikovanja vodilne maloprodajne verige potrošniških dobrin v regiji.”

V preteklem letu, od formalnega prenosa Mercatorja v Fortenova grupo, smo zaključili postopek izključevanja malih delničarjev, še pomembneje pa je, da smo začeli uresničevati polne zmogljivosti našega maloprodajnega poslovnega modela, ter dosegli pomembne poslovne sinergije, ki jih ponovno vlagamo nazaj v našo skupino”, je ob pridobitvi 100-odstotnega deleža Mercatorja povedal FabrisPeruško, član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Poudaril je tudi, da je Mercator vodilni trgovec z izdelki za široko porabo v Sloveniji, s pomembnimi deleži v Srbiji in Črni gori, Konzum pa je vodilna maloprodajna veriga izdelkov široke potrošnje na Hrvaškem, medtem ko imata Konzum in Mercator skupaj pomemben delež v Bosni in Hercegovini. “S skupnim delom v največji regionalni maloprodajni skupini Konzumu in Mercatorju ponujamo številne priložnosti za sinergije in ravno to je vzvod za nadaljnjo krepitev naših vodilnih položajev na trgih”, je dejal Peruško.

James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za finance, je ob tej transakciji povedal: „Izplačilo 22,4 milijona EUR manjšinskim delničarjem, ki je bilo izvedeno z lastnimi sredstvi Fortenova grupe, dokazuje našo rastočo finančno in poslovno moč. Skupina je v zadnjih nekaj letih dosegla velik napredek in ta zadnja transakcija zaključuje še en korak v naših načrtih, kar nam omogoča nadaljnje priložnosti za naložbe in rast.“

COMMENTS

Wordpress (0)