Teorija zarote o petem elementu ali kako je Bojan Požar razjezil Branka Grimsa in Jožeta Tanka – ki ju je poleg Zmaga Jelinčiča, Franca Jurše in Ivana Hršaka osumil za dve neveljavni glasovnici – TOPNEWS.si

Teorija zarote o petem elementu ali kako je Bojan Požar razjezil Branka Grimsa in Jožeta Tanka – ki ju je poleg Zmaga Jelinčiča, Franca Jurše in Ivana Hršaka osumil za dve neveljavni glasovnici

Teorija zarote o petem elementu ali kako je Bojan Požar razjezil Branka Grimsa in Jožeta Tanka – ki ju je poleg Zmaga Jelinčiča, Franca Jurše in Ivana Hršaka osumil za dve neveljavni glasovnici

Lov na poslanca, ki naj bi domnevno po drugem neuspelem glasovanju o razrešitvi predsednika parlamenta Igorja Zorčiča, oddala neveljavne glasovnice, ki ga je začel Bojan Požar v članku “Dve neveljavni glasovnici, pet osumljenih: Jurša, Hršak, Jelinčič, Grims, Tanko – A če Janša ve kdo, nezaupnica ni problem”, je sprožil pravi val sumničenj in razdora predvsem v vladajoči SDS.

Najprej je Bojanu Požarju prek Twitterja javno odpisal Branko Grims: “Komu uporablja netenje nezaupanja in prepirov z dokazljivimi lažmi? (Dejstva v zvezi z neresnicami v članku »Za dve …« ki ga je objavil Požareport dne 1. junija 2021) Spet mi podtikajo in me blatijo z lažmi … Ni prvič. Na sliki preberite preverljivo dejstvo, kaj je resnica,” je zapisal Grims.

 

“V članku potem napleta, da naj bi jaz oddal neveljavno glasovnico pri razrešitvi Zorčiča. Žal bi lahko G. Požar objavil dejstva, za katere ne samo, da so priče vsi, ki so bili takrat v veliki dvorani državnega zbora, ampak so bila dobro vidna tudi na kamerah državnega zbora! Glasoval sem namreč ZA razrešitev Zorčiča in izpolnjeno glasovnico prinesel iz kabine, jo dvignil, da je bila vidna vsem v dvorani, ter jo vidno vsem pred kamerami javno spustil v skrinjico, (da onemogočim kakršno koli namigovanje o tem, da bi zadnji hip glasovnico spremenil oz, naredil neveljavno )… Ta članek je očitno naročen in napisan z izključno namenom, da zaseje spore in povzroči sumničenja in prepire: Še dodatno me o tem prepričuje zadnji odstavek, v katerem avtor napleta, “da po nekaterih virih”, naj bi menda Grims nekaterim pokazal glasovnico. Očitno je avtor (oz, njegov vir ) zelo dobro vedel, da sem glasovnico ZA razrešitev Zorčiča vidno kameram spustil(!) v glasovalno skrinjico. Kljub temu pa je avtor objavil članek, ki je že v naslovu bedna diskreditacija z dokazljivo lažjo o meni, prav tako pa tudi večina vsebine,” je poleg tvita v nekakšnem demantiju zapisal Grims.

Nekateri pa so se obregnili ob Grimsov nenavadni podpis pod sporočilom za javnost.

Ostali prizadeti, med njimi nekdanji vodja poslanske skupine SDS in “doktor poslovnika” Jože Tanko pa je na Twitterju zapisal: “G. Požar, tale partizanska taktika mi je poznana že od prej – ko te najprej osumijo, potem obtožijo in na koncu še ustrelijo. Kriva je pa žrtev. Zato bi rad vedel, komu je toliko do tega, da vam je, vsaj kar zadeva mene, prodal ta konstrukt”.

Sledila je vrsta tvitov, nekaterih zelo “sarkastičnih” tvitov v podporo Jožetu Tanku.

https://twitter.com/SonjaMesar/status/1399757979424112646

Na Twitterju se je oglasil tudi Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je zapisal: “Bojan Požar, se sprašujem, koliko so vam naročniki plačali za tako neresno in bedasto objavo in kdo so bili ti naročniki. Saj se vendar ve, kdo sta tista dva “nesrečnika”.

Ostali prizadeti se niso oglasili. Je pa zanimivo, da so se včeraj v parlamentu pojavila ugibanja o tem, da gre za “kontrolirani neveljavni glasovnici”, za kateri naj bi vedel in se dogovoril sam predsednik SDS in vlade Janez Janša.

Kot smo razkrili že v članku na Topnews.si  “Godot nocoj sigurno ne bo prišel” – Slovenska politika “v leru” in “čakanju” na glasovanje o fantomski zaupnici Janezu Janši” gre zgodba v smeri tega, da naj bi Janša z drugim neuspelim poskusom razrešitve Zorčiča prisilil Zdravka Počivalška, da se vrne v parlament in zagotovi bolj stabilno večino koaliciji, saj bi opozicija v tem primeru en glas izgubila, koalicija pa enega dobila.

Teorija zarote gre v smeri, da si je Janša pravzaprav sam “zrihtal” takšen izid glasovanja, da bi prisilil Zdravka Počivalška, da gre v parlament. Po tej teoriji, ki ima kar nekaj lukenj, naj bi se sam Janša dogovoril z nekom od svojih, da odda neveljavni glasovnici in da bo lahko kot pred prvim predsedovanjem v primeru, da bo na predlog vezal nezaupnico in bo potem dobil aklamativno večino.

Da bi Zdravko Počivalšek prišel v parlament in zagotovil koaliciji večino, so že včeraj njegovi svetovalci dali vedeti, “da to absolutno ne pride v poštev in da gredo potem rajši na volitve, kot pa da gre Počivalšek v parlament.

https://twitter.com/Bond00775328617/status/1399766427960233987

Pri Desusu so tiho, čeprav so vse bolj močna ugibanja o tem, da bo Igor Zorčič postal na junijskem kongresu predsednik DeSUS-a, za kar bi sicer morali spremeniti statut ali pa ga interpretirati v smeri, da lahko Zorčič kandidaturo vloži na kongresu.

Se je pa včeraj na seji poslanske skupine DeSUS vsaj na javnem delu, ko je bil nekakšen fototermin za snemalce, da bi dobili nove posnetke poslanske skupine potem, ko se je iz poslanske skupine med nepovezane umaknil Jurij Lep, razvila zanimiva debata, ki jo je sprožil sicer izključen iz stranke, vendar še vedno poslanec DeSUS-a Robert Polnar.

Sporočilo za javnost SDS:

Poslanska skupina SDS je glede razrešitve predsednika državnega zbora enotna. V nekaterih medijih še vedno ne pojenjajo namigovanja o tem, kdo od poslancev je oddal neveljavni glasovnici pri tajnem glasovanju o razrešitvi predsednika državnega zbora in obenem izpostavljajo tudi nekatere poslance iz vrst SDS.

Glede omenjenih medijskih zapisov in tajnega glasovanja o razrešitvi predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, sporočamo, da je poslanska skupina SDS v stališču o tem, da vodenje državnega zbora ne more pripadati poslanski skupini nepovezanih poslancev, temveč, da je običajna parlamentarna praksa, da je predsednik državnega zbora izvoljen iz vrst koalicije, enotna.

COMMENTS

Wordpress (0)