(VIDEO) Afera, da “dol padeš”- Poležavanje na hodnikih RTV-ja – TOPNEWS.si

(VIDEO) Afera, da “dol padeš”- Poležavanje na hodnikih RTV-ja

(VIDEO) Afera, da “dol padeš”- Poležavanje na hodnikih RTV-ja

Gibanje (OPS) Osveščeni prebivalci Slovenije, ki ga vodi major Ladislav Troha, je znano po svojih protestnih akcijah in performansih. Gibanje OPS, ki je že nekaj časa praktično dobesedno  kampiralo pred zgradbo RTV, se je lepega dne odločilo, da bo stopilo do vratarja in zahtevalo pogovor z odgovornimi. Privrženci majorja Trohe vstopili v avlo RTV Slovenija in se v znak protesta, ker jih nihče od odgovornih ni hotel sprejeti, vlegli na tla.

“Zdaj je pa našega potrpljenja konec. Ne bodo nas več imeli za norca. Bilo je 12 dni časa, odgovorijo na mail. Oni so nam rekli, naj tako naredimo, se pravi, da damo pobudo za sestanek. Potem je bilo rečeno, da bo generalni direktor delegiral naloge, če sam ne bo opravil pogovora z nami in v 12 dneh bi pa res bil čas, da nekdo odreagira in da pride do dialoga. Dialoga ni, se pravi, je ignoranca. Poleg tega se sprenevedajo in delajo norca iz vseh nas, posledično tudi iz naših ljudi po Sloveniji, in zdaj je pa mera polna,” se je jezil Major Troha, ko niso prišli niti do direktorja niti do odgovorne urednice.

“Zdaj pa zahtevamo, da nekdo pride dol ta hip, ki je kompetenten se pogovarjati o tem, da se bo medijski prostor odprl, in gremo povedati ljudem resnico,” je dejal Troha, ki je prepričan, da gre pri celotni zgodbi s covidom za “holokavst, katerega smo dolžni ta hip ustaviti”.

“Mi smo dolžni in imamo pravico ustaviti rodomor in zdaj zahtevamo, nič več ne prosimo, prosili smo 12 dni, da nekdo pride dol, da se usedemo in dogovorimo, kako se bo odprl medijski prostor, da pridejo vsi strokovnjaki, ki trdijo, da gre za zločin zoper človeštvo. Lahko iz Slovenije in tujine Sloveniji in celotni svetovni javnosti sporočimo, za kaj v resnici gre. Zahtevamo mogoče preveč? Dolžnost naša je to zahtevati, ker samo tako lahko preprečimo nove in nove žrtve. Tega hitlerjanskega pohoda, ki ni nič drugega, kot nadaljevanje njegovega dela z drugimi sredstvi “.

Troha je prepričan, da je kot veteran vojne za Slovenije za ceno svojega življenja dolžan in je njegova dolžnost tudi, če gre za ceno njegovega življenja, narediti vse, “da se holokavst ustavi”. “Prosim vse moje soborce iz leta 1991, zdaj gre zares. Takrat je šlo za dogovor. In takrat smo bili pravzaprav vsi orodje te iste mafije, ki danes skuša celo zanetiti novo državljansko vojno”.

“Zdaj bomo počakali da nekdo pride, če ne, bomo naredili tisto, kar imamo v načrtu. Ne bomo šli od tukaj, dokler se ne odpre medijski prostor. Mera je polna. Ne gremo od tukaj! Teh 30 let trajajoče tiranje je dovolj. V zadnjih letu in pol je pa eskalirala do genocida ali rodomora. Manjka samo še, da eskalira v nasilje, to pripravljajo za jutri. (op. avtorja, akcija Trohe je bila v četrtek, pred petkovimi protesti) Potem pa veste, kaj sledi. Očitno so ocenili, da je slovenski narod tako močno sprt, razdeljen, da se ga da tudi stepsti na ulicah. Zato smo mi tukaj pred RTV-jem, se zbiramo tisti, ki želimo mir, spoštovanje, sodelovanje, in z dialogom razrešiti nakopičene probleme. Jutri je velika nevarnost, da na drugem delu Ljubljane, to je na Trgu republike, se združi tema in se lahko zaneti nasilje, ki lahko eskalira po celem Balkanu. Po naših informacijah je to v načrtu. Dajmo se združiti in preprečiti najhujše. Ker po vsej logiki stvari, glede na to, da smo izropani in ponižani toliko let,  manjka samo še na koncu, da se pobijemo med sabo”.

Ker po Facebook nagovoru Trohe ni bilo odziva na RTV, je slednji predlagal: “Dajmo mi tukaj se malo dol usesti in vleči in boste šli po truplih, boste šli po telesih domov”.

Nato so se polegli po tleh v avli RTV-ja na začudenje zaposlenih, ki so hodili mimo. Na koncu se je zaključilo z intervencijo policije.

Epilog in celotno dogajanje si lahko ogledate na spodnjem videu.

COMMENTS

Wordpress (0)