“…Janša bo najzaslužnejši, da bomo mi čez 6-16 mesecev dobili najbolj levo vlado po Popitu” – Janša odgovarja – “Če se bo to res zgodilo, upam, da vam mesečneki vse poberejo” – TOPNEWS.si

“…Janša bo najzaslužnejši, da bomo mi čez 6-16 mesecev dobili najbolj levo vlado po Popitu” – Janša odgovarja – “Če se bo to res zgodilo, upam, da vam mesečneki vse poberejo”

“…Janša bo najzaslužnejši, da bomo mi čez 6-16 mesecev dobili najbolj levo vlado po Popitu” – Janša odgovarja – “Če se bo to res zgodilo, upam, da vam mesečneki vse poberejo”

Minuli konec tedna je vsaj v političnem smislu zaznamoval kongres levice v Sežani, ki je bil deležen tudi pozornosti politične konkurence na desni.  Nasploh je stranka Levice postala ena glavnih tarča Janševe SDS, ki bi Levico prepovedal kot protiustavno stranko.

Zakaj si je SDS našla Levico kot najhujšega političnega nasprotnika, ki bi ga bilo potrebno izbrisati iz političnega prostora, je verjetno več razlogov. Eden od njih je blokovska polarizacija, kjer dobivata oba skrajna pola na desni in na levi, in ni prostora za politično sredino. Druga razlaga pa je, da gre za taktiko po kateri Janševi s tem krepijo Levico in namerno slabijo SD Tanje Fajon.

https://twitter.com/Delo/status/1399223908520321024

Polemiko o tem sta najprej imela Janez Janša in Janez Pogorelec, član koalicijske NSi, ki je zapisal: “Levica je enaka nočna mora za Slovenijo kot SDS, le z drugim predznakom. Verjemi mi, ne rabimo polarizacije, ne rabimo zdaj še venezuelskega nihaja, ampak rabimo zmernost, normalnost in sredino.
Če se Slovenci ne bomo racionalno in modro upravljali, bo to zelo drago za nas vse.”  To pa je razjezilo Janeza Janšo, da je Pogorelcu napisal: “Ni dolgo trajalo, da je Janez Pogorelec prišel nazaj na svoje. Tisti, ki enači stranka Levica in stranka SDS, zgolj kaže globino svojega intelekta.

Na Twitterju se je razvila huda polemika. Nič ni pomagalo, da se je Pogorelec branil: “Ne vem, če na TW še kdo bolj zagovarja to, da je SDS treba priznavati legitimnost in sprejeti dejstvo, da je najmočnejša stranka v državi od mene… Pa da ne gre za rušenje ustavne ureditve, fašizem itd,  ampak za politične razlike, da je vlada lahko tudi desna…”

Zadevo pa je pripeljal do vrelišča tvit uporabnika Prstan, ki je zapisal, da bo na naslednjih volitvah za zasuk v levo najbolj zaslužen prav Janez Janša.
“Tako kot je bil Milošević med najzaslužnejšimi za osamosvojitev Slovenije, tako kot ima Trump največ zaslug, da imajo ZDA najbolj levo oblast v zgodovini, tako bo Janša najzaslužnejši, da bomo mi čez 6-16 mesecev dobili najbolj levo vlado po Popitu. Janez Janša mu je zaželel, da “če se bo to res zgodilo, upam, da vam mesečneki vse poberejo”.

https://twitter.com/Delo/status/1399002332000657409

COMMENTS

Wordpress (0)