Princ William prejel cepivo proti covidu-19 – Britanska kraljeva družina pozvala javnost, naj se zgleduje po njih – TOPNEWS.si

Princ William prejel cepivo proti covidu-19 – Britanska kraljeva družina pozvala javnost, naj se zgleduje po njih

Princ William prejel cepivo proti covidu-19 – Britanska kraljeva družina pozvala javnost, naj se zgleduje po njih

Britanski princ William, ki je lani zbolel za covidom-19, je danes razkril, da je prejel prvi odmerek cepiva proti koronavirusu.

William, vnuk kraljice Elizabete in drugi v vrsti za britanski prestol, je preko Twitterja sporočil, da je bil cepljen v začetku tega tedna in objavil fotografijo trenutka, ko je cepivo prejel v Znanstvenem muzeju v Londonu, poroča Reuters.

“V torek sem dobil prvi odmerek cepiva proti covidu-19. Hvala vsem, ki delate na imunizaciji, za vse, kar ste počeli in kar še počnete,” je zapisal princ William.

https://twitter.com/isaguor/status/1395279521209884677

Princ je zbolel za covidom-19 aprila lani, približno istočasno kot njegov oče, prestolonaslednik Charles, čeprav je bila novica v tajnosti do novembra.

Tudi drugi člani kraljeve družine so že prej sporočili, da so prejeli cepiva, med njimi princ Charles in kraljica Elizabeta, ki sta dejala, da je cepljenje zelo hitro in neboleče, ter javnost pozvala, naj se zgleduje po njih.

Britanija je doslej s prvim odmerkom imunizirala skoraj 37 milijonov ljudi in v tem trenutku imajo pravico do cepljenja vsi, starejši od 34 let.

COMMENTS

Wordpress (0)