(VIDEO) “Če kdo rabi malo razvedrila” – Tako je Janez Janša na Twitterju “reklamiral” intervju Marjana Šarca za koroško regionalno televizijo KOR TV  – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Če kdo rabi malo razvedrila” – Tako je Janez Janša na Twitterju “reklamiral” intervju Marjana Šarca za koroško regionalno televizijo KOR TV 

(VIDEO) “Če kdo rabi malo razvedrila” – Tako je Janez Janša na Twitterju “reklamiral” intervju Marjana Šarca za koroško regionalno televizijo KOR TV 

»Kje so časi, ko je bil glavni problem, da sam na eni novinarski konferenci nisem odgovarjal na vprašanja, pa še to je bila posledica nesporazuma. In takrat me je društvo novinarjev takoj pozvalo, da to ni demokratično. To so bili lepi časi, ko smo imeli samo takšne probleme. Danes so problemi malce drugačni. Ampak volitve bodo prišle in takrat bo priložnost. Pričakujem od državljank in državljanov, da se izkažejo s svojo udeležbo – vsaj 80% nas mora biti,« je Marjan Šarec med drugim  dejal v daljšem intervju za koroško regionalno televizijo KOR TV.

Intervju je očitno pritegnil pozornost predsednika vlade Janeza Janše, ki je naredil svoj izbor oziroma nekakšen ‘best of’ izjav nekdanjega premierja in jih komentiral z besedami “Če kdo rabi malo razvedrila”. “In če je mene Marjana Šarca volilo toliko in toliko ljudi zato, da bom namesto njih hodil v DZ, se kregal, vršil svojo nalogo ali karkoli moram to nalogo vršiti… Ko pa te vlade ne bo več in bomo imeli spet normalno demokracijo, takrat bom pa tudi normalno se, bom rekel pogojno v navednicah, kulturno vedel. Ne moremo pa, saj smo neke vrste kristjani, ne sicer taki, kot bi morali biti, ker noben od nas ni čisto tak kristjan, kot bi moral biti, nam še veliko manjka do svetništva, ampak levo lice pa desno lice, to ne vem, če je to za narod dobro. Treba je biti odločen, ker v zgodovini človeštva ali pa v zgodovini Slovenije z mehkužništvom nisi prišel daleč. Zdaj je tak čas, zdaj je tak čas, zdaj ni čas za debatiranje in neko lepo kvazi konstruktivnost, ker vidimo, da predsednik republike je, oprostite izrazu, ampak to je kot napol kuhan puding. Tu ni nobene jasne besede, saj jaz ne pravim, da sem jaz zdaj največji sin slovenskega naroda in ne vem kaj in LMŠ vesoljno najlepša in najboljša in ne vem kakšna stranka. Daleč od tega. Ampak če ljudje ne bodo šli voliti in če ne bodo dali priložnosti, ampak res priložnosti, to je taka priložnost, da imaš ne vem, vsaj 25 poslancev, ne 13 ,kot smo jih mi dobili, potem lahko samo jamrajo in se tolažijo, kako bi bilo boljše, če bi bil na primer ne vem ta in ta in ta in ta …Tega ni, a ne. Potrebno je trdo delo… Profesor je meni rekel, pa ne samo meni, da je neumen kot moški spolni organ!.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1393514534221004806

Video intervjuja Marjana Šarca objavljamo spodaj v integralu. Je pa Marjan Šarec včeraj na Facebooku objavil tudi zapis pred glasovanjem o ustavni obtožbi predsednika vlade, ki bo na dnevnem redu v torek.

“Iztekel se je rok, določen s poslovnikom Državnega zbora in v torek bo razprava o ustavni obtožbi predsednika vlade, ki smo jo skupaj s strankami opozicije spisali v LMŠ.

Med drugim je v dokumentu očitano kršenje zakona o financiranju STA. To še vedno traja, celo stopnjuje se. Do te mere, da je društvo novinarjev organiziralo zbiranje sredstev preko SMS sporočil v ta namen. Nepredstavljivo za normalno državo. Ampak pri nas je pač tako, kadar so pravi na oblasti.

Predsednika vlade išče detektiv, da bi mu vročil sodno pošto, ker je že v navadi, da pošte ne dviguje in s tem zavlačuje sodne postopke. Če pa že pride na sodišče, se izkaže, da sta dva sodnika člana SDS in obravnava ni mogoča. Pa smo spet tam, spet en dan bližje zastaranju.

Glasovanje o ustavni obtožbi bo več kot samo to. Bo spet priložnost zbrati 46 glasov v Državnem zboru in tako ohraniti vsaj nekaj dostojanstva te ustanove. Kajti, kdor mirno gleda vse to, je enako ali pa še bolj kriv za vse, kar se dogaja.

Ko smo pred letom dni želeli volitve, so jih preprečili za ceno vsega slabega, kar se danes dogaja, za ceno obstoja države, kot smo jo poznali. A volitve bodo vseeno. Samo nekoliko kasneje. Cena bo višja za vse. Za tiste, ki gledajo stran, ali celo aktivno sodelujejo pri obstoju te vlade in njenih početjih, bo najvišja.

SDS in satelitski portali in “mediji” lahko tolčejo kolikor hočejo, da smo zanič in brezzvezni. A vprašanje je, zakaj nas potem berejo in se ukvarjajo z nami ves čas? Očitno smo jim trn v peti. Če ne celo v šesti.

Zato bomo svoje aktivnosti stopnjevali, čeprav ne bomo vedno razumljeni. Bomo vsaj lahko rekli, da nismo držali žaklja, ko je nekdo metal vanj. Tisto ponarodelo “vsi so isti” smo doslej in jo bomo tudi v bodoče demantirali na vsakem koraku”.

COMMENTS

Wordpress (0)