(V ŽIVO) Nova fronta med koalicijo in opozicijo – Koalicijski poslanci obstruirali sejo Knovsa, na kateri bi morali obravnavati tako imenovani “non paper”- Koalicija zahteva, da se najprej razišče dogajanje glede zaposlitve t.i. Lepe Nataše na SOVI – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Nova fronta med koalicijo in opozicijo – Koalicijski poslanci obstruirali sejo Knovsa, na kateri bi morali obravnavati tako imenovani “non paper”- Koalicija zahteva, da se najprej razišče dogajanje glede zaposlitve t.i. Lepe Nataše na SOVI

(V ŽIVO) Nova fronta med koalicijo in opozicijo – Koalicijski poslanci obstruirali sejo Knovsa, na kateri bi morali obravnavati tako imenovani “non paper”- Koalicija zahteva, da se najprej razišče dogajanje glede zaposlitve t.i. Lepe Nataše na SOVI

Na seji Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) so obravnavali poročilo o delu in finančnem poslovanju Sove za leto 2020. Prav tako so obravnavali, kakšne so bile aktivnosti Sove, povezane z neuradnim diplomatskim dokumentom o Zahodnem Balkanu. Koalicijski poslanci so sejo obstruirali.

Koalicijski poslanci so se odločili, da ne bodo sodelovali na sejah komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb na predlog posameznih poslanskih skupin, dokler ne bodo sklicana nadaljevanja sej, ki so jih že začeli.  Kot je po prekinjeni seji dejal poslanec LMŠ Rudi Medved opozicijski člani KNOVS obžalujejo, “da so koalicijski poslanci danes obstruirali sejo komisije o tako pomembni temi, kot je vpliv zgodbe o non-paperju glede Z. Balkana na slovenske interese in na slovensko nacionalno varnost”.

Kot je na skupni tiskovni konferenci koalicije povedala poslanka SDS Anja bah Žibert koalicijski poslanci na sejah Knovs ne bodo sodelovali, dokler do konca ne raziščejo  dogajanja povezanega z  primerom zaposlitve Lepe Nataše na SOVI. “Na sejah KNOVS-a, ki jih sklicujejo PS, poslanci iz #koalicija ne bomo sodelovali, dokler ne bodo sklicane in nadaljevane tudi tiste seje, ki smo jih zahtevali mi. Čas je, da se, med drugim, razišče dogajanje glede zaposlitve t.i. Lepe Nataše na SOVi”.

Stranka SDS je okoli 12. ure namreč sporočila, da na sejah Knovsa ne bodo več sodelovali, “dokler ne bodo sklicane in nadaljevane tudi tiste seje, ki smo jih zahtevali mi”. Medved je poudaril, da takšno potezo s strani vladajoče stranke obžalujejo. Izpostavil je, da je osnovna naloga Knovsa, kot že ime pove, nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Današnja seja komisije je bila prekinjena, prisotni člani pa smo opravili kratek pogovor z direktorjem SOVE. Vse, o čemer smo se pogovarjali, je tajno, zato o vsebini ne smem govoriti. Ostaja pa kar nekaj odprtih vprašanj.  Kot je na tiskovni konferenci  dejal poslanec LM*Š Rudi medved  v nadaljevanju seje pričakujemo predvsem odgovor na vprašanje, kako se je lahko zgodilo, da so začeli v mednarodnih krogih, ne samo na Balkanu, Slovenijo povezovati s tem zloglasnim non-paperjem in idejami, za katere smo mislili, da so že davno preživete”.

COMMENTS

Wordpress (0)