Kontra ofenziva in “blitzkrieg” zmaga Aleksandra Čeferina – Zgodba z evropsko Super ligo se je doma sprevrgla v spopad med tistimi, ki so za Janšo in tistimi, ki so za Čeferina  – TOPNEWS.si

Kontra ofenziva in “blitzkrieg” zmaga Aleksandra Čeferina – Zgodba z evropsko Super ligo se je doma sprevrgla v spopad med tistimi, ki so za Janšo in tistimi, ki so za Čeferina 

Kontra ofenziva in “blitzkrieg” zmaga Aleksandra Čeferina – Zgodba z evropsko Super ligo se je doma sprevrgla v spopad med tistimi, ki so za Janšo in tistimi, ki so za Čeferina 

Vsi angleški klubi, šest od 12-ih klubov ustanoviteljev t. i. evropske Super lige, se umika iz načrtovanega elitnega klubskega tekmovanja. Odločitev o umiku Chelseaja iz Super lige je sprejel lastnik kluba Roman Abramovič zaradi izrazito negativnih odzivov na svetovni ravni.

Najprej sta izstop napovedala prav Chelsea in Manchester City, zelo kmalu pa so jima sledili preostali štirje angleški klubi: Arsenal, Liverpool, Tottenham in Manchester United.

Florentino Perez je kot predsednik novoustanovljene Super lige doživel hud udarec, prvi mož evropskega nogometa Aleksander Čeferin pa je po stresnih dnevih vendarle dočakal bolj prijetne novice.

12 evropskih klubskih velikanov iz Anglije, Italije in Španije (AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid in Tottenham), je v noči na ponedeljek potrdilo rojstvo novega tekmovanja, elitne Super lige, v kateri bi nastopalo 20 klubov, od tega 15 stalnih udeležencev.

https://twitter.com/rose_roseae/status/1384614426951790599

https://twitter.com/VednoDirekt/status/1384508977564700675

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je pozdravil odločitev angleških klubov. “Vrnili so se in vem, da lahko veliko ponudijo ne le tekmovanjem, temveč celotni evropski igri. Zdaj je najpomembnejše, da gremo naprej in obnovimo enotnost, ki jo je imel nogomet pred tem,” je dejal Čeferin.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1384745376994009088

https://twitter.com/fukojedan/status/1384463331579371520

Potem ko je angleška šesterica izstopila iz super lige, je slednja napovedala preoblikovanje.
“Glede na okoliščine bomo razmislili o preoblikovanju projekta,” je tiskovna agencija AP prenesla izjavo Super lige, ki vztraja pri novem tekmovanju, češ da “obstoječi sistem ne deluje”.

“Naš predlog meri na to, da nogometu dovoljuje razvoj z dobičkom in stabilnostjo za celotno nogometno piramido,” so še dodali pri Super ligi, v kateri pa je po izstopu Angležev ostala le še polovica od 12 klubov, ki so jo ustanovili, in v kateri bi moralo skupaj igrati 20 klubov po bolj ali manj zaprtem sistemu s 15 stalnimi člani.

COMMENTS

Wordpress (0)