(VIDEO) “Moje ime je Aleksander Čeferin… Za nami je težko leto, vendar je pred nami lepa prihodnost. Bodočnost Slovenije je lepa” – Aleksander Čeferin v videospotu za Fokus – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Moje ime je Aleksander Čeferin… Za nami je težko leto, vendar je pred nami lepa prihodnost. Bodočnost Slovenije je lepa” – Aleksander Čeferin v videospotu za Fokus

(VIDEO) “Moje ime je Aleksander Čeferin… Za nami je težko leto, vendar je pred nami lepa prihodnost. Bodočnost Slovenije je lepa” – Aleksander Čeferin v videospotu za Fokus

“Moje ime je Aleksander Čeferin, sem predsednik UEFA. Za nami je težko leto, pred nami je lepa prihodnost. Ignorirajmo zlo, ne žalimo drug drugega, pač pa se spoštujmo in imejmo se radi. Bodočnost Slovenije je lepa”. Ne, to ni politični spot za politični angažma, ampak promocijski videospot za oddajo 24ur Fokus v nedeljo, kjer bo gost Aleksander Čeferin.

Nastop prvega moža UEFA se sicer bolj kot napoved oddaje gleda kot napoved političnega angažmaja, ki ga je sicer Čeferin doslej vedno zanikal. Vendarle vsebina spota ne pušča praktično veliko možnosti za drugačno interpretacijo.

Sicer pa nastop Aleksandra Čeferina, ki ga nekateri že vidijo na volitvah prihodnje leto, na parlamentarnih ali na predsedniških ali pa kar oboje, v stilu –  najprej stranka, potem predsedniške volitve – dela sedanjo politično garnituro precej nervozno, saj bi utegnil spremeniti ustaljeno politično arhitekturo države.
Še posebej v kontekstu raziskav, da si Slovenci še vedno želijo novih političnih obrazov in nove “ljubezni na prvi pogled”. Mediana pa je tako opravila novo anketo, kjer je javnost spraševala, če Slovenija potrebuje nov obraz v politiki oziroma stranko, ki bi zapolnila vsebinske vrzeli v političnem prostoru. Več kot dve tretjini 64 odstotkov je odgovorilo pritrdilno.

Direktorica Mediane Janja Božič je v tem kontekstu bodočega političnega kandidata ali voditelja omenjala Aleksandra Čeferina. Na novo ustanovljena stranka na čelu s Čeferinom, ki bi lahko združila volivce leve sredine.

Maroltova je v tem kontekstu dejala, da je Čeferin primeren kandidat, “saj se izkazuje s svojimi uspehi, ugledom in mednarodno pojavnostjo”.
Kljub vsemu pa je Čeferin vztrajno zanikal svoj vstop v politiko, vendar to na pretekle izkušnje še nič ne pomeni. Videospot daje ravno nasproten vtis in sicer, da se Aleksander Čeferin vendarle pripravlja na aktivnejši politični angažma.

COMMENTS

Wordpress (0)