(VIDEO) Anica Bidar (Maske dol) danes ponovno dobila kazen za prehajanje med regijami – “Napiši mi kazen kakršno koli, jih imam že za 15.000 evrov, boli me k….,” je policistom zabrusil Miha Bidar po tiskovni konferenci na Trgu republike – TOPNEWS.si

(VIDEO) Anica Bidar (Maske dol) danes ponovno dobila kazen za prehajanje med regijami – “Napiši mi kazen kakršno koli, jih imam že za 15.000 evrov, boli me k….,” je policistom zabrusil Miha Bidar po tiskovni konferenci na Trgu republike

(VIDEO) Anica Bidar (Maske dol) danes ponovno dobila kazen za prehajanje med regijami – “Napiši mi kazen kakršno koli, jih imam že za 15.000 evrov, boli me k….,” je policistom zabrusil Miha Bidar po tiskovni konferenci na Trgu republike

Predstavniki različnih civilnih iniciativ Delavci v vzgoji in izobraževanju, Otrok ne damo, Starši za ustavno presojo obveznega nošenja mask za otroke od 6. razreda do 4. letnika, Maske dol, Združeni gostinci, Odprimo Slovenijo in Civilna iniciativa za nadzor nad delom uradnih oseb, Sindikat taksistov Slovenije, Gibanje Triglav ter Odbor za človekove svoboščine so danes pred parlamentom predstavili svoje nasprotovanje uvedbi samotestiranja v šolah. Tiskovno konferenco, ki je bila dobro pokrita z novinarji in snemalci so od daleč spremljali tudi policisti.

Ker so udeleženci, ki striktno nasprotujejo nošenju mask, še nekaj časa po tiskovni konferenci ostali na Trgu republike pred DZ-jem, so pristopili policisti. “Maske ali distanca, če ne boste vzdrževali distance vsaj meter in pol, boste morali dati maske gor,” so policisti, ki so spremljali današnji performans pred parlamentom opozarjali udeležence tiskovne konference.
“Zaenkrat bo ostalo pri tem, zaenkrat vas opozarjamo, smo se razumeli, se pravi maske ali distanca. Zaenkrat bo ostalo pri tem, zdaj če ne boste upoštevali opozorila, bomo morali ukrepati drugače,” so vztrajali policisti, zato so se udeleženci, sicer ostri nasprotniki nošenja mask, raje drug za drugim umaknili iz Trga republike.

“Gospod Bidar in gospa Bider, za vaju pa, ali je kakšen poseben razlog, da ste danes prehajali med regijami?” so policisti vprašali voditeljico civilne iniciative Makse dol Anico Bidar in njenega partnerja.
“Kako ste nas pa identificirali,” je policiste vprašal Miha Bidar, nato pa dejal: “Napiši mi kazen kakršno koli, jih imam že za 15.000 evrov, boli me ku..c”.

“Kako pa veste, da je on gospod Bidar,” je zanimalo Anico Bidar. “S prejšnjih srečanj,” je pojasnil policist, ki je vztrajal na vprašanju, ali je Bidarjeva s kakšnim posebnim razlogom v Ljubljani. “V glavnem bi vas prosila, da me ne naslavljate z gospo, sem samo Anica Bidar in imam posebne razlog, ja”. “Imate kakšno potrdilo o tem oziroma dokument, je zanimalo policista. “Ne, ker ga ne rabim, ker sem svoboden človek,” je vztrajala Bidarjeva. “V redu, plačilni nalog vam bo poslan po pošti”, je bil kategoričen policist.
“Eden od mnogih,” je odgovorila Bidarjeva. V redu, srečno.

“Pogumne ženske, mame”, kot so se imenovale predstavnice različnih civilnih iniciativ, so namreč pred parlamentom na tiskovni konferenci simbolno predale 21.000 podpisov peticije proti testiranju otrok v šolah. Kot so ocenile, gre za “pomembno dejanje za svobodo odločanja”.

Učiteljica Renata Filipič je pojasnila, da so zbrali več kot 21.000 podpisov. Ena od mam Aleksandra Kostanjevec pa je napovedala, da bodo svoje otroke zaščitili, po potrebi tudi s tožbami. Glede na to, da je v tistem času v DZ potekala seja komisije DZ za peticije o problematiki brezdomstva, so predlagali, naj se ves denar, namenjen samotestiranju otrok in testiranju šolnikov ter promociji tega, usmeri v boljše pogoje za brezdomce.

Filipičeva je pojasnila, da so zbrane podpise želeli predati predsedniku vlade Janezu Janši, predsedniku republike Borutu Pahorju ter ministru za zdravje Janezu Poklukarju. “Ker na naš apel niso bili neodzivni, jim svoje želje sporočamo pred državnim zborom,” je dejala učiteljica, ki ne želi kontrolirati svojih učencev pri samotestiranju.

Po njenih besedah samotestiranje, nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje telesne razdalje štejejo med represivne ukrepe, ki da niso učinkoviti. Predstavniki iniciativ so kritični tudi do spreminjajočih se izjav vladnih predstavnikov v zvezi z izvajanjem samotestiranja otrok. Začetek samotestiranja dijakov je bil sicer predviden za petek, a so ga zaradi zamud pri dobavi testov odložili.

“No, to je bilo to. Tu je bila tiskovna konferenca, mediji so se odzvali, prišli so posnet izjave, bomo videli, kaj bodo objavljali v svojih informativnih oddajah. Jaz mislim, da je to, da je bilo zbranih 21.000 podpisov in da se še zbirajo proti testiranju otrok, zelo velik pokazatelj odločevalcem o tem, da bi bilo treba počasi začeti malo  upoštevati voljo ljudstva. Ker ta volja ljudstva je vedno ignorirana, oni delajo svoje stvari naprej tako, kot se odločijo, brez da bi trenil sploh kdo. V bistvu se vsi pogovarjajo o tem, kaj bodo počeli z našimi otroki, enostavno so pa izključili starše iz tega odločanja oziroma soodločanja in to je nedopustno. Noben pa ne zna povedati, kaj testi pokažejo, kaj testi dokažejo ali nič ne dokažejo. Mogoče bi vsi ti novinarji morali pogledati tisti posnetek dr. Leje Tomšič, ki zelo dobro razloži o tem, kaj kažejo pcr testi. Predvsem pa nobeden še ni dal dokazov o izoliranem virusu Sars COV 2, ki naj bi začel covid-19. Ena nemška spletna stran obljublja milijon evrov nagrade tistim, ki bi jim prinesel dokaz, v Ameriki pa ponujajo celo pet milijonov dolarjev tistemu, ki bi dal dokaz o virusu. Zato ker hočejo izpostaviti dejstvo, da tega virusa nimajo, da je epidemija postavljena na lažnih temeljih, se pravi, da so vsi ukrepi nepotrebni. Ti ukrepi so nepotrebni, enostavno gre za izvajanje represije nad ljudstvom, ker ni osnove, ker ni dokazov.”

Anica Bidar se je nato zapletla v duel s poslanko Natašo Sukič, ker je nosila masko. Eden od udeležencev ji je očital, da nosi masko zato, “ker je Janša tako rekel”.

COMMENTS

Wordpress (0)