(V ŽIVO) Začasno premirje v DeSUS-u – Obe strani, tako poslanci kot začasna predsednica Brigita Čokl “odpustili” odvetnike – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Začasno premirje v DeSUS-u – Obe strani, tako poslanci kot začasna predsednica Brigita Čokl “odpustili” odvetnike

(V ŽIVO) Začasno premirje v DeSUS-u – Obe strani, tako poslanci kot začasna predsednica Brigita Čokl “odpustili” odvetnike

“Danes smo dosegli en mejnik v naši zgodovini. Imeli smo zelo konstruktivno razpravo in mislim, da smo se prvič, vsaj v mojem mandatu, pogovarjali tako, kot se pogovarja med razumnimi ljudmi,” je v današnji izjavi po zasedanju organov stranke sprva povedala Čoklova. Po njenih besedah so razčistili vse dileme in vprašanja ter ugotovili, da obstajajo minimalne oz. skupne osnove, na katerih bodo delali. Odločili so se, da bodo sodelovali in da gredo s tega sestanka s kombinacijo, s katero so vsi zadovoljni. Torej, da je za stranko in za poslansko skupino dobro le tisto, kar je dobro za njihovo članstvo, podpornike in volivce.

“Zavedamo se, da smo v tem prostoru tarče. Odločili smo se, da bomo delovali skupno, da ne bomo dovolili, da nas drugi razdirajo in ne bomo dovolili, da se razdvajamo sami,” je povedala Čoklova.

Napovedala je, da bodo delovali kot stranka sredine ter se v tem kontekstu ne bodo dali zmotiti. “Zdrav razum je tista stvar, na katero sem vedno stavila. Veseli me, da je to danes prevladalo v naših pogovorih,” je dodala.

Tako vsi ostajajo na svojih položajih in tudi s pravnimi mnenji, grožnjami ali postopki po zagotovilih Čoklove ne bodo nadaljevali. “Segli smo si v roko in ugotovili, da se te zadeve ne bodo nadaljevale,” je dejala in pritrdila, da pravnikov ne potrebujejo več.

Tudi po besedah vodje poslanske skupine Franca Jurše so danes ugotavljali, kam njihova stranka gravitira in zaključili so, da so sredina. “To pomeni, da imamo članstvo tako z leve kot z desne strani. Temu primerno se moramo odzivati,” je povedal. Po njegovih besedah imajo ideologijo na levi in na desni strani, o teh zadevah pa se bodo morali v stranki precej pogovarjati.

Tako so dali tudi pobudo, da čim več predlogov zakonov, ki prihajajo v DZ, obravnavajo tudi strankina delovna telesa ter zavzamejo stališče. “Se bo pa tudi zgodilo, da bodo poslanci v skladu z 82. členom ustave kakšno stvar izglasovali tako, kot oni mislijo, torej na podlagi svoje vesti,” je še opozoril Jurša.

COMMENTS

Wordpress (0)