(V ŽIVO) Dan potem – Dogajanje po glasovanju o zamenjavi predsednika DZ Igorja Zorčiča – Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja DeSUS – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Dan potem – Dogajanje po glasovanju o zamenjavi predsednika DZ Igorja Zorčiča – Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja DeSUS

(V ŽIVO) Dan potem – Dogajanje po glasovanju o zamenjavi predsednika DZ Igorja Zorčiča – Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja DeSUS

Novinarska konferenca stranke Levica, na kateri bodo predstavili razloge za referendumsko pobudo proti nakupu orožja in nato zbrane podpise predali v DZ.

Svet DeSUS bo danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in programu aktivnosti do volilnega kongresa, s katerim se je minuli teden že seznanil izvršni odbor. Pričakovati je, da bodo danes določili datum kongresa, ki naj bi bil v drugi polovici junija.

Seja sveta stranke DeSUS, na kateri bodo med drugim razpravljali o aktualnih političnih zadevah ter programu aktivnosti do kongresa stranke, se bo začela ob 13. uri na Gospodarskem razstavišču.

Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja DeSUS. Svet stranke je na današnji seji za vodenje DeSUS do volilnega kongresa imenoval podpredsednico stranke Brigito Čokl. Ta je bila v času ministra Tomaža Gantarja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, kasneje celo kandidatka za ministrico. V času vlade Mira Cerarja je bila pet mesecev celo vršilka dolžnosti generalne direktorice UKC Ljubljana. Balažek je vodenje stranke prevzel po tistem, ko je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke.

Kot je razvidno s spletne strani stranke, Balažek vnovič opravlja funkcijo podpredsednika DeSUS, Čoklova pa je odslej začasna zastopnica, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek pa je napovedal sklic izvršnega odbora stranke. “Na predvečer lockdowna sta gospodarstvo in Slovenija v ranljivem položaju. Ta negotova situacija terja premišljene poteze,” je zapisal na Twitterju. Napovedal je, da bodo na odboru razpravljali o možnih scenarijih in odločili, kako naprej.

COMMENTS

Wordpress (0)