Poljski novinar je predsednika Andrzeja Dudo označil za kretena, zdaj pa mu grozijo tri leta zapora – TOPNEWS.si

Poljski novinar je predsednika Andrzeja Dudo označil za kretena, zdaj pa mu grozijo tri leta zapora

Poljski novinar je predsednika Andrzeja Dudo označil za kretena, zdaj pa mu grozijo tri leta zapora

Priljubljeni poljski pisatelj in novinar bi lahko dobil tri leta zapora, ker je predsednika Andrzeja Dudo v objavi na Facebooku novembra imenoval za kretena, piše BBC.

Jakub Zulczyk je Dudo obtožil, da ne razume ameriškega volilnega procesa zaradi tvita, ki ga je Duda poslal Joeju Bidenu.

Duda takrat v tvitu ni priznal Bidenove zmage, temveč je čakal na nominacijo elektorskega kolidža, je pa pohvalil njegovo “uspešno kampanjo”.

Žaljenje državnih voditeljev in religije je na Poljskem z zakonom prepovedano. Poljska je kriminalizirala žalitve državnih voditeljev in religije.

Potem ko so ameriški mediji Bidena 7. novembra razglasili za zmagovalca, je poljski predsednik tvitnil: “Čestitke Joeju Bidenu za uspešno predsedniško kampanjo.”

“Medtem ko čakamo na nominacijo elektorskega kolidža, je Poljska odločena, da bo še naprej ohranjala visoko raven in kakovost poljsko-ameriškega strateškega partnerstva za še močnejše zavezništvo,” je dodal Duda.

“Duda je kreten”

Zulczyk se je skliceval na Dudin tvit na Facebooku, v katerem je poljski predsednik zapisal, da je z velikim zanimanjem preučeval ameriško politiko in da “še nikoli ni slišal za kaj takega, kot je nominacija elektorskega kolidža”.

“Joe Biden je 46. predsednik ZDA. Andrzej Duda je kreten,” je zapisal Zulczyk.

Tožilci so sporočili, da je bila njegova objava na Facebooku žaljiva in nesprejemljiva.

Zulczyk, novinar in avtor romana Blinded by the Lights iz leta 2014, je povedal, da je za obtožbe izvedel prek medijev.

COMMENTS

Wordpress (0)