“Cepljenje po cepljenju”- Zapis Boruta Pahorja na Instagramu, kjer je objavil fotografijo, na kateri je “cepil” drva – TOPNEWS.si

“Cepljenje po cepljenju”- Zapis Boruta Pahorja na Instagramu, kjer je objavil fotografijo, na kateri je “cepil” drva

“Cepljenje po cepljenju”- Zapis Boruta Pahorja na Instagramu, kjer je objavil fotografijo, na kateri je “cepil” drva

Potem ko se je v petek cepil slovenski politični vrh, so politiki na družbenih omrežjih v medijih opisovali svoje počutje. Najbolj slikovit je bil predsednik države, ki je na Instagramu objavil fotografijo s strojem za cepljenje drv. Predsednik KS Kovšca je na Twitterju zapisal, da ima na mestu cepljenja rahel občutek napetosti. “Drugega pa nič,” je dodal. Zorčič pa je navedel, da je po cepljenju brez stranskih učinkov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Je pa očitno politična kampanja za cepljenje vplivala na Slovensko škofovsko konferenco, ki je “popravila ” januarsko izjavo glede priporočila, da naj se katoličani cepijo s cepivom Moderne in Pfizerja, ki sta moralno ustreznejša.

“Katoliška cerkev vabi vse katoličane, da se po posvetu z osebnim zdravnikom odločijo za cepljenje ter s tem zaščitijo svoje zdravje in zdravje bližnjih, so včeraj zapisali v tiskovnem uradu Slovenske škofovske konference (SŠK)”,  kjer so  pojasnili prejšnje stališče o cepivih.

https://twitter.com/NIJZ_pr/status/1372896955983093767

Glede na omejeno količino cepiv v Sloveniji verniki trenutno nimajo možnosti izbire, s katerim se bodo cepili, pravijo v SŠK. Zato je stališče tukajšnjih katoliških škofov, da se lahko verniki cepijo z vsemi dostopnimi cepivi proizvajalcev Pfizer-BioNTech, Moderna in AstraZeneca.

SŠK pa pričakuje, so sporočili, da bo država čimprej zagotovila večje količine cepiv “in s tem tudi možnost, da se katoličani odločimo za tista cepiva, ki so moralno ustreznejša”.

COMMENTS

Wordpress (0)