Rusija besna, ker je Biden dejal, da Putin nima duše in da je morilec: “Gre za napad na našo državo” – TOPNEWS.si

Rusija besna, ker je Biden dejal, da Putin nima duše in da je morilec: “Gre za napad na našo državo”

Rusija besna, ker je Biden dejal, da Putin nima duše in da je morilec: “Gre za napad na našo državo”

Rusija je povabila svojega veleposlanika v ZDA nazaj v Moskvo na posvetovanja o prihodnosti ameriško-ruskih odnosov po izjavah ameriškega predsednika Joeja Bidna, ki je dejal, da bo Vladimir Putin “plačal ceno” za vmešavanje na volitve.

Biden je dejal, da bo ruski predsednik Putin “plačal ceno” domnevnega vmešavanja v volitve, na vprašanje, ali misli, da je Putin morilec, pa je odgovoril pritrdilno.

“Plačali bodo ceno in kmalu boste videli, kakšne bodo posledice,” je dejal Biden za ABC News.

Biden je svoje mnenje podal po poročilu obveščevalnih služb, ki potrjuje trditve, da je predsednik Putin sam vpleten v vmešavanje Rusije v ameriške predsedniške volitve.

Rusija odgovarja, da gre za neutemeljene obtožbe.

Za Putina je dejal, da ga “razmeroma dobro pozna” in da je po njegovih izkušnjah s tujimi voditelji najpomembnejše poznati sogovornika.
Povedal je tudi, da ne verjame, da ima ruski vodja dušo, in na vprašanje, ali misli, da je Putin morilec, je Biden odgovoril pritrdilno. “Ja, mislim to,” je dejal Biden.

Ruskega veleposlanika poklicali na konzultacije v Moskvo

Rusko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je v Moskvo povabilo veleposlanika Ruske federacije v ZDA Anatolija Antonova, da bi se pogovorili o prihodnosti rusko-ameriških odnosov.

“Ta poteza je namenjena zagotavljanju, da se dvostranske vezi ne bodo nepopravljivo poslabšale,” so zapisali v izjavi.

“Glavna stvar za nas je opredeliti načine, kako je mogoče popraviti porušene rusko-ameriške odnose, ki jih je Washington v zadnjih letih pripeljal v slepo ulico,” je v izjavi dejala tiskovna predstavnica ministrstva za zunanje zadeve Maria Zaharova.

“Napad na Putina je napad na našo državo”

Predsednik spodnjega doma ruskega parlamenta Vjačeslav Volodin je dejal, da je “Putin naš predsednik in napad nanj je napad na našo državo.”

“Biden je s svojimi izjavami žalil državljane naše države,” je v prvem odzivu na izjave ameriškega predsednika dejal tesni sodelavec predsednika Putina.

Namestnik predsednika sveta Ruske federacije Konstantin Kosačev je danes dejal, da bodo drzne pripombe ameriškega predsednika Joeja Bidna v zvezi z ruskim voditeljem Vladimirjem Putinom neizogibno negativno vplivale na odnose med državama, poroča TASS.

Agencija navaja, da se je Kosačov odzval z objavo na Facebooku na izjavo, ki jo je Biden podal za “ABC News”, v kateri je dejal, da morajo ruske oblasti “plačati ceno” za njihovo domnevno vmešavanje v ameriške volitve in na vprašanje, ali po njegovem mnenju je Putin morilec, je ameriški predsednik odgovoril pritrdilno.

“Takšnih pripomb v nobenem primeru ni mogoče dopuščati in bodo neizogibno povečale napetosti med našimi državami. Povabilo ruskemu veleposlaniku v ZDA je hiter, ustrezen in edini razumen odziv v takšni situaciji. Dvomim, da se bo končalo če ZDA ne bodo uspele. “posredovati pojasnila in opravičila,” je na Facebooku zapisal ruski uradnik.

Kosačev je še dejal, da so Bidnove ostre izjave ovrgle vsa pričakovanja, da bo nova ameriška administracija vodila drugačno politiko do Rusije, in da so takšne ocene visokih državnikov na splošno nesprejemljive.

Ruski uradnik je še posebej poudaril, da izjave prihaja od predsednika države, za katero je dejal, da vsakih 12 minut nekam po svetu baci bombo in katere dejanja od leta 2001 do danes so povezana s smrtjo več kot 500.000 ljudi, ter vprašal Biden, če ima komentar na to, navaja agencija.

COMMENTS

Wordpress (0)